Branżowy weekend w Rynie

W trzeci marcowy weekend (16 - 18 marca) w Hotelu Zamek Ryn odbyło się historyczne spotkanie branży hotelarsko - gastronomicznej.

Na trzy dni zjechało do Rynu kilkaset osób, przede wszystkim przedstawicieli środowiska gastronomicznego, którzy wzięli udział w wykładach oraz konkursach i pokazach kulinarnych.


Najwięcej emocji wzbudził V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej l`Art de la cuisine Martell 2007 - jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem Martell.

W ramach konkursu wystartowało 16 ekip kucharskich - młodych adeptów sztuki kulinarnej. Nad rzetelnością ocen czuwało jury, w skład którego wchodziły osobistości ze świata estrady, muzyki, kabaretu, znawcy smaków oraz mistrzowie kulinarni.

Dużym zainteresowaniem branży cieszyły się panele konferencyjne zorganizowane w ramach powołanej przez miesięcznik "Hotelarz" Akademii Hotelarza oraz przez firmę Instytut Rynku Hotelarskiego.

Uczestnicy weekendu wysłuchali prelekcji na temat personelu zatrudnionego w naszym sektorze oraz zapoznali się z najnowszymi trendami w zarządzaniu.


Uwieńczeniem imprezy był Bal u Wielkiego Mistrza - uroczystość o iście rycerskim charakterze prowadzona m.in. przez Karola Okrasę.


W trzeci marcowy weekend (16 - 18 marca) w Hotelu Zamek Ryn odbyło się historyczne spotkanie branży hotelarsko - gastronomicznej.

Na trzy dni zjechało do Rynu kilkaset osób, przede wszystkim przedstawicieli środowiska gastronomicznego, którzy wzięli udział w wykładach oraz konkursach i pokazach kulinarnych.


Najwięcej emocji wzbudził V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej l`Art de la cuisine Martell 2007 - jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem Martell.

W ramach konkursu wystartowało 16 ekip kucharskich - młodych adeptów sztuki kulinarnej. Nad rzetelnością ocen czuwało jury, w skład którego wchodziły osobistości ze świata estrady, muzyki, kabaretu, znawcy smaków oraz mistrzowie kulinarni.

Dużym zainteresowaniem branży cieszyły się panele konferencyjne zorganizowane w ramach powołanej przez miesięcznik "Hotelarz" Akademii Hotelarza oraz przez firmę Instytut Rynku Hotelarskiego.

Uczestnicy weekendu wysłuchali prelekcji na temat personelu zatrudnionego w naszym sektorze oraz zapoznali się z najnowszymi trendami w zarządzaniu.

Uwieńczeniem imprezy był Bal u Wielkiego Mistrza - uroczystość o iście rycerskim charakterze prowadzona m.in. przez Karola Okrasę.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *