Ruszyła tegoroczna edycja Niezależnej Ligii Barmanów

W warszawskiej restauracji Champions
25 marca odbyły się pierwsze zawody trzeciej edycji Independent Flair League, czyli Niezależnej Ligi Barmańskiej
W rundzie eliminacyjnej wzięło udział dwudziestu dziewięciu zawodników, którzy walczyli o zakwalifikowanie się do dziesiątki finalistów. Ostatecznie znalazło się w niej dziewięciu Polaków i Łotysz.


W ciągu sześciu minut mieli do wykonania dwa koktajle, oceniane przez jury techniczne oraz jury degustacyjne.
Zwycięzcą IFL FLAIR RING i właścicielem tysiąca euro został Tomek Małek z Warszawy, który z 375,2 punktami wyprzedził Marcina Masakrę Osypińskiego (332,5 pkt.) i Marka Posłusznego (330,5 pkt.). Nagrodę za najlepszy rezultat w kategorii "junior" uzyskała Wioletta Pędzioł.
- Pierwsze rozgrywki IFL były dla mnie zaskakujące. Nie spodziewałem się tak dużej frekwencji oraz tak wysokiego poziomu zawodników, zarówno w konkurencji Working, jak Exhibition Flair.

Długo zastanawiałem się, czy w ogóle wziąć udział w tych rozgrywkach i tak naprawdę decyzję podjąłem kilka godzin przed eliminacjami! Teraz wiem, że była to decyzja słuszna - mówi Tomek Małek, zwycięzca IFL FLAIR RING.
Warszawskie rozgrywki rozpoczęły cykl czterech konkursów Independent Flair League w 2007 roku. Na barmanów IFL czekają jeszcze rozgrywki w Sopocie oraz na Łotwie, które, podobnie jak Flair Ring, mają charakter eliminacyjny.

Ligę zakończy wielki finał z udziałem zwycięzców poszczególnych rozgrywek, który w grudniu odbędzie się w Warszawie. Łączna wysokość nagród tegorocznej IFL wynosi ponad 10 tysięcy euro.
Producentem i organizatorem tegorocznej edycji Independent Flair League jest, podobnie jak w ubiegłym roku, Entertainment Group, agencja specjalizująca się w organizacji imprez i wydarzeń specjalnych. Współorganizatorem wydarzenia jest EvolutionBar, jedna z najlepszych grup barmańskich w Polsce, która objęła patronat merytoryczny nad zawodami.



W warszawskiej restauracji Champions 25 marca odbyły się pierwsze zawody trzeciej edycji Independent Flair League, czyli Niezależnej Ligi Barmańskiej W rundzie eliminacyjnej wzięło udział dwudziestu dziewięciu zawodników, którzy walczyli o zakwalifikowanie się do dziesiątki finalistów. Ostatecznie znalazło się w niej dziewięciu Polaków i Łotysz.

W ciągu sześciu minut mieli do wykonania dwa koktajle, oceniane przez jury techniczne oraz jury degustacyjne. Zwycięzcą IFL FLAIR RING i właścicielem tysiąca euro został Tomek Małek z Warszawy, który z 375,2 punktami wyprzedził Marcina Masakrę Osypińskiego (332,5 pkt.) i Marka Posłusznego (330,5 pkt.). Nagrodę za najlepszy rezultat w kategorii "junior" uzyskała Wioletta Pędzioł. - Pierwsze rozgrywki IFL były dla mnie zaskakujące. Nie spodziewałem się tak dużej frekwencji oraz tak wysokiego poziomu zawodników, zarówno w konkurencji Working, jak Exhibition Flair.

Długo zastanawiałem się, czy w ogóle wziąć udział w tych rozgrywkach i tak naprawdę decyzję podjąłem kilka godzin przed eliminacjami! Teraz wiem, że była to decyzja słuszna - mówi Tomek Małek, zwycięzca IFL FLAIR RING. Warszawskie rozgrywki rozpoczęły cykl czterech konkursów Independent Flair League w 2007 roku. Na barmanów IFL czekają jeszcze rozgrywki w Sopocie oraz na Łotwie, które, podobnie jak Flair Ring, mają charakter eliminacyjny.

Ligę zakończy wielki finał z udziałem zwycięzców poszczególnych rozgrywek, który w grudniu odbędzie się w Warszawie. Łączna wysokość nagród tegorocznej IFL wynosi ponad 10 tysięcy euro. Producentem i organizatorem tegorocznej edycji Independent Flair League jest, podobnie jak w ubiegłym roku, Entertainment Group, agencja specjalizująca się w organizacji imprez i wydarzeń specjalnych. Współorganizatorem wydarzenia jest EvolutionBar, jedna z najlepszych grup barmańskich w Polsce, która objęła patronat merytoryczny nad zawodami.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *