Gdy zabraknie zmywarki

W średniej wielkoś ci obiekcie noclegowym z lokalem gastronomicznym (niespełna 100 łóżek) przy średnim wykorzystaniu miejsc noclegowych i ponadprzeciętnym wykorzystaniu krzeseł w gastronomii, zmywa się rocznie około 330 tys. sztućców, 240 tys. talerzy, 50 tys. szklanek i 75 tys. kieliszków.
Obiekty tej wielkości są zwykle wyposażone w zmywarkę, a raczej zmywarki, które jednak są tylko urządzeniami.


A te bywają i kapryśne, i zawodne. I - zdarza się - że odmówią tak zwanej kooperacji akurat wówczas, gdy obiekt gości dużą grupę, która korzysta z dobrodziejstw kuchni podczas przeciągającego się bankietu. Zapasy zastawy stołowej szybko top [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne rabaty na szkolenia organizowane w ramach Akademii Hotelarza
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl



Autor: Vladko Vuković

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *