Kaczka po pekińsku z naleśnikami


Składniki:   
  • kaczka (1,5 kg)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 mały ogórek libański
  • 12 cebulek dymek ze szczypiorkiem
  • 2 łyżki sosu hoisin
Naleśniki:    
  • 2,5 szklanki mąki (310 g)
  • 2 łyżeczki miałkiego cukru
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego


Sposób przygotowania


Kaczkę umyć, odciąć szyję, z wnętrza usunąć większe kawałki tłuszczu. Tak przygotowaną, trzymając nad zlewem, bardzo ostrożnie i powoli sparzyć trzema litrami gorącej wody (odpowiednio obracając kaczkę). Następnie ułożyć kaczkę na metalowej podstawce umieszczonej na blasze do pieczenia. Wymieszać miód z pół szklanki gorącej wody & [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl



Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.