Kulinarny raport szefów kuchni The Westin Warsaw

Szefowie kuchni hotelu The Westin Warsaw przez 12 miesięcy dokładnie obserwowali kobiece wybory oraz recenzje dań i na tej podstawie przygotowali kulinarną analizę preferencji Polek. - Zdecydowanie najpopularniejsze wśród Polek są owoce morza i ryby, które najczęściej komponują z lekko opiekanymi warzywami.

Czerwone mięso, w przypadku płci pięknej, zeszło w naszej restauracji na plan drugi - mówi Janusz Korzynski, szef kuchni hotelu The Westin Warsaw. Jak się okazało, klientki hotelu cenią zdrową żywność - aż 80% zamawianego posiłku stanowiły warzywa - zwłaszcza te zielone, jak np. szpinak, rukola czy też szparagi. Panie w trosce o ich wartość odżywczą prosiły również, aby zamówione warzywa były poddane jak najkrótszej obróbce termicznej. Nowoczesne kobiety bardzo lubią również eksperymentować ze smakami deserów - oczywiście tych niskokalorycznych. Ciekawymi propozycjami okazały się: salsa z kiwi z aromatem marakui czy krem
z limonki z musem wasabi

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *