Chefs Only w hotelu Mikołajki

5-gwiazdkowy hotel Mikołajki gościł pod koniec października ok. 50. kucharzy z całej Polski, którzy rywalizowali ze sobą w konkurencjach nie związanych z gotowaniem. Organizatorem tego integracyjnego spotkania było Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, a współorganizatorem i koordynatorem całej imprezy Tomasz Milewski, szef kuchni Hotelu Mikołajki.

Celem spotkania było połączenie gotowania, nauki i integracji poprzez wspólną zabawę. Szefowie kuchni m.in. wzięli udział w grze terenowej polegającej na drużynowej walce o punkty, za które później można było zrobić zakupy, by coś ugotować. Drugą część spotkania stanowiło drużynowe gotowanie oraz warsztaty dyniowe i czekoladowe dla dzieci i młodzieży z domu dziecka. – Razem z prezesem SKP Krzysztofem Szulborskim i Anetą Tyczyńską, zajmującą się marketingiem i PR Stowarzyszenia, postanowiliśmy zorganizować pierwsze w Polsce wydarzenie branżowe dla szefów kuchni topowych restauracji oraz cukierni, gdzie nie będą musieli ze sobą konkurować w gastronomii, a wręcz przeciwnie: będą mogli wymieniać się doświadczeniami i uczyć się od siebie nawzajem – mówi Tomasz Milewski. – W ciągu dwóch dni pokazaliśmy, że szefowie kuchni mogą się świetnie ze sobą bawić, wspólnie gotować i uczyć się od siebie, a rywalizować na innych płaszczyznach, takich jak np. paintball. Wpisaliśmy już Chefs Only w branżowy kalendarz jako coroczne wydarzenie.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *