Le Victoria Brasserie Moderne zwycięzcą W&F Noble Night 2015

Maciej Majewski - szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne, w hotelu Sofitel Warsaw Victoria,wraz z zespołem został zwycięzcą 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015. Reprezentanci zdobyli pierwsze miejsce w kategorii przystawka oraz wyróżnienie w kategorii danie główne. Co więcej, restauracjazostałauhonorowana nagrodą specjalną Gault&Millau. W ramach wyróżnienia za danie z wołowiną zespół zyskał takżemożliwość szkolenia w Akademii Sokołowa. Uroczysta gala finałowa odbyła się 19 września na warszawskim torze wyścigów konnych Służewiec. 12 zespołów z całej Polski pod okiem szefów kuchni przygotowywało dania od podstaw, na żywo dla grona około 1000 gości. Potrawy były surowo oceniane przez profesjonalne jury oraz redaktor naczelną przewodnika Gault&Millau, Justynę Adamczyk. Zespół z restauracji Le Victoria Brasserie Moderne zdobył w konkursie najwięcej nagród i wyróżnień. Szef kuchni Maciej Majewskiotrzymał możliwość uczestniczenia w szkoleniu w prestiżowej Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu. W ramach nagrody specjalnej ufundowanej przez Gault&Millau może także odbyć szkolenie w restauracji Le Cinq w Paryżu.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *