Złote Medale WorldFood Warsaw 2016

20 kwietnia na uroczystej Gali odbyło się wręczenie Złotych Medali Targów WorldFood Warsaw. Co roku targom WorldFood Warsaw towarzyszy konkurs o prestiżowy Złoty Medal. Jego celem jest promocja najlepszych wyrobów prezentowanych podczas wystawy. Profesjonalne jury składające się z przedstawicieli branży ocenia skład wyrobów (w tym surowców wykorzystywanych do produkcji, ich pochodzenia i technologii wytwarzania), posiadanych certyfikatów, opakowania i oznakowania oraz koncepcji marketingowej i sposobu dystrybucji. Tegorocznymi zwycięzcami zostali: - Czekolada Figa & Dzika Pomarańcza zgłoszona przez firmę EkoHurtownia.pl – ekologiczna, ręcznie robiona australijska czekolada z surowego kakao, bez dodatku glutenu i laktozy, - Ketchup Diabełek Dziadunia zgłoszony przez firmę Ogródek Dziadunia Czesław Ślusarczyk Sp.J. – pikantny ketchup ze świeżych, przetartych pomidorów połączonych z cebulą, cukrem, octem spirytusowym, solą i ostrymi przyprawami, - Bio Chipsy Kokosowe zgłoszone przez firmę Nomak – bezglutenowy przysmak bez dodatku konserwantów delikatnie prażone i karmelizowane, - Jogurt grecki bez laktozy zgłoszony przez OSM w Łowicz – jeden z produktów z nowej linii Spółdzielni określonej jasnozielonym opakowaniem z informacją o braku laktozy, - Kiełbasa siekana zgłoszona przez firmę Kapecki Sp. J. – Rzeźnictwo i Handel – ręcznie krojona, pieczona kiełbasa wieprzowa, bez konserwantów, - Olej lniany zgłoszony przez firmę Olejowy Raj – olej tłoczony na zimno, nierafinowany i niefiltrowany, charakteryzuje się delikatnym smakiem i wysoką zawartością kwasu α-linolenowego omega-3, - Wino Bonifacio Alicante Boushet 2012 zgłoszone przez firmę Competir International – intensywnie czerwone, aromatyczne wino z owocowym posmakiem - Czarna herbata z kawałkami owoców marakui zgłoszona przez Regency Teas (Ptv) Ltd – herbata o świeżym egzotycznym aromacie stworzona z wyselekcjonowanych liści zielonej herbaty i owoców marakui, Złoty Medal w kategorii Debiut Polski otrzymał produkt Bio Canihua firmy Bio Naura – czarne sezamki z dodatkiem nasion chia, zaś Złoty Medal w kategorii Debiut Zagraniczny Mix nasion i orzechów firmy SIA S.C. Gran. Wyróżnienia targowe WorldFood Warsaw 2016 zdobyli: - Wino Apple Paple 2014 Reserva firmy Apple Paple Sp. z o.o. – pierwsze polskie wino jabłkowe w kategorii premium, - Ciasto drożdżowo maślane firmy Consonni – delikatne, wytworzone według tradycyjnej receptury ciasto bez konserwantów, - Anchois solone firmy Meotida Sp. z o.o. – produkowany w Chorwacji z prawdziwej serdeli, bez barwników i konserwantów, - Dżem węgierkowo – gruszkowy i Dżem z rabarbaru firmy SPO Twój Ogród – dżemy stworzone z najwyższej jakości owoców z dodatkiem wyłącznie naturalnych składników, - Makaron Bartolini z młodym jęczmieniem firmy P.P.H. Tabit Sp. z o.o. – nowość na rynku przeznaczona dla konsumentów poszukujących wyjątkowych doznań kulinarnych, - Polędwiczka słodka wędzona eko firmy Zakład Mięsny WASĄG  Sp.J. – wytwarzana z mięsa wieprzowego z ekologicznej produkcji według tradycyjnej receptury. Zwiedzający wytypowali najbardziej Przyjazne Stoisko tegorocznej edycji – została nim ekspozycja Brytyjsko-Polskiej Izby Handlowej. Zaś firma Vivera otrzymała tytuł stoiska z najlepszą aranżacją i designem.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *