Jakub Budnik został szefem kreatywnym Mazurkas Catering 360° i MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel.
Jacek Budnik pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel rozpoczął we wrześniu 2015 r., gdzie po kilku miesiącach objął stanowisko jednego z czterech sous chefów. Od 1 maja br. jako szef kreatywny odpowiedzialny będzie za tworzenie oryginalnych potraw i połączeń smakowych dla marki Mazurkas.
Swoją przygodę kulinarną rozpoczął w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbył pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczął pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Zanim objął funkcję szefa kuchni wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracji Le Jardin du Quai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i Julien Perrodin. Przed dołączeniem do zespołu Mazurkasa pełnił funkcję szefa kuchni w restauracji Hoża by Mondovino, która otrzymała odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault & Millau.
Dodaj komentarz