Obiady czwartkowe w hotelu Bristol

Szef kuchni hotelu Bristol, Karol Okrasa, postanowił urządzać obiady czwartkowe niemal jak za czasów króla Stanisława Augusta Poniatowskiego. W jeden czwartek w miesiącu w hotelu Bristol gromadzą się więc przy stole znane osoby, a Karol na ich oczach przygotowuje potrawy kuchni polskiej. Podczas ostatniego obiadu wymyślano idealne menu, którym Polska mogłaby pochwalić się za granicą. Najwięcej głosów zdobyty pierogi, pasztety, zupy i dziczyzna.

Źródło: VIVA(2007-04-19) str.: 148

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *