Mariusz Kucharczak szefem kuchni w dolnośląskiej Grupie Leo

Od listopada szefem kuchni Grupy Leo, w której skład wchodzą Zamek Kliczków z Folwarkiem Książęcym oraz wrocławskie: Hotel Tumski, Barka Tumska i Karczma Młyńska, jest Mariusz Kucharczak. Wcześniej był m.in. szefem kuchni w 5-gwiazdkowym hotelu Marine w Kołobrzegu, pełnił funkcję executive chefa w Novotelu Poznań Centrum i poznańskim Garden Boutique Hotel, a ostatnio był szefem kuchni w Rosevia Resort & SPA w Jastrzębiej Górze. Ma 18-letnie doświadczenie zawodowe. Odbywał staże w nagrodzonych pierwszymi gwiazdkami Michelina w Polsce restauracjach Atelier Amaro i Senses, a także w restauracji Aruana w hotelu Narvil. Zdobył m.in. tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej i jedną czapkę od przewodnika Gaullt & Millau, wyróżnienie w konkursie na Wielkopolskiego Kucharza Roku oraz podium w konkursie Wine & Food Noble Night za przystawkę i danie główne.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *