Heweliusz w Qubus Hotel Gdańsk

Hotel Qubus Gdańsk przeprowadził modernizację holu, który zaprojektowany został w stylu kupieckiej kamienicy, a jego główną ścianę zdobi ogromny wizerunek gdańskiego astronoma – Heweliusza



Modernizacja przestrzeni hotelowych trwała miesiąc, a pomysłodawcą nowego konceptu była pracownia projektowa Tremend. Nacisk położono na stworzenie oryginalnych miejsc do komfortowego odpoczynku. Dzięki temu lobby wyposażone zostało w kilkanaście miejsc siedzących, a wszechobecne stoliki, kanapy, fotele, dywany i biblioteczki mają nadać wnętrzu domowy klimat. – Qubus Hotel Gdańsk istnieje na rynku już dziewięć lat, a wymagania i gusta naszych gości ciągle się zmieniają, dlatego zmieniamy się i my. Nowy koncept nawiązuje do czasów świetności Gdańska i jego historii. Jesteśmy częścią tego miasta i identyfikujemy się z nim, stąd pomysł np. na wizerunek Heweliusza – mówi Rafał Willich, dyrektor Qubus Hotel Gdańsk. Oprócz designerskich nowości pomyślano także o ekologii. W całym wnętrzu zaprojektowano lampy ledowe, które są przyjazne środowisku, a przy tym tworzą ciepły, przyjemny klimat. We wnętrzu nie brakuje zieleni, a kolorystyka tkanin współgra z barwą podłóg i ścian, tworząc przyjazne wnętrze

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *