Vienna House Andel’s Kraków z nowym dyrektorem operacyjnym

Hubert Chołociński, specjalista z 10-letnim stażem w hotelarstwie i gastronomii, dołącza do Vienna House Andel’s Kraków i odpowiada za działania operacyjne hotelu. Koordynuje pracę recepcji, housekeepingu i gastronomii. Jednym z jego głównych zadań jest wzmocnienie rozpoznawalności marki restauracji Mavericks na lokalnym rynku. – Widzę bardzo duży potencjał na krakowskim rynku dla restauracji takich jak Mavericks. Myślę, że Polacy otworzą się na lokale gastronomiczne zlokalizowane w hotelach. To trend, który niebawem dojdzie i do Polski, a który obserwowałem w Wielkiej Brytanii – mówi Hubert Chołociński. Nowy dyrektor pierwsze kroki w branży stawiał w restauracji Nobu Berkeley. Następnie zdobywał szlify barmańskie w Mortons Members Club Mayfair w Londynie, gdzie awansował na bar managera. W latach 2013-2014 pracował w sieci hoteli Choice Group w Dublinie, gdzie został zastępcą F&B managera. W 2014 r. powrócił do Polski i rozpoczął pracę w hotelu Czarny Potok Resort Spa & Conference w Krynicy- -Zdroju jako F&B manager, wspomagając również inne działy operacyjne

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *