Kolacja z krugiem w Mamaison Le Regina

Firma Moet Hennessy Polska zorganizowała w restauracji La Rotisserie w Hotelu MaMaison Le Regina pierwszą w Polsce kolację z szam­panem Krug. Uzupełnieniem dla prestiżowego szampana było niezwykle 12-daniowe menu autorstwa szefa kuchni Pawia Oszczyka. W rankingu najdroższych szampanów świata, któ­ry ukazał się w styczniu 2009 roku w magazynie "Forbes", trunki marki Krug zajmują dwa pierwsze miejsca. Krug, istniejący od 1843 roku, jest wio­dącym producentem ekskluzywnych szampanów typu Prestige Cuvśes, między innymi: Krug Gran­de Cuvóe, Krug Roso oraz Krug Cios de Mesnil i Krug Cios d'Ambonnay. Do produkcji szampanów marki Krug wykorzystywane są ręcznie zbierane winogrona, poddawane surowej selekcji. Podczas kolacji nasi goście mieli okazję degustować: Krug Grande Cuvśe oraz Krug Ross. Była to pierwsza degustacja Kruga Ross w Polsce. Warto dodać, że szampan Krug jest ulubieńcem ekspertów - Krug 1996 otrzymał notę 99/100 od Winę Spectator i była to najwyższa do tej pory otrzymana ocena. Krug jest prawdziwą perłą w świecie szampana, a jego produkcja wynosi zaledwie 0,2 proc. całko­witej produkcji szampana.

Źródło: TRENDY (2009-04-01) str.: 128

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *