Wybrano Szefa Kuchni Crowne Plaza – Holiday Inn Express Warsaw The HUB   PERSONALIA

Szefem Kuchni w nowo powstającym kompleksie Crowne Plaza - Holiday Inn Express Warsaw The HUB został Paweł Suchenek, ostatnio pełniący tę Holiday Inn City Center w Warszawie.

Z gastronomią związany jest od ponad dwudziestu lat. Zaczynał jako kucharz w hotelu Marriott w Zurychu, potem awansował na stanowisko chef de partie. W latach 2002-2004 był junior sous chefem w hotelu Renaissance w Wlk. Brytanii, przez kolejne dwa lata pełnił tę samą funkcję w Marriocie w Zurychu, a potem został executive sous chefem (zastępcą szefa kuchnia) w Chesnut Marriott Hotel w Anglii. W latach 2008-2014 pracował jako szef kuchni w butikowym hotelu The Rialto w Warszawie. Przez kolejne dwa lata umiejętności szlifował w pałacu jego wysokości szejka Hamad bin Khalifa Al Thani byłego emira, który abdykował na rzecz swojego syna – w Katarze. Od 2017 r. był szefem kuchni w Holiday Inn City Center od jego otwarcia.

Jako Szef Kuchni Paweł Suchenek będzie odpowiadał za koncepcję gastronomiczną oraz kreacje menu w: restauracji Nova Wola, Sky Barze i lobby barze. Czuwać będzie również nad ofertą bankietową całego kompleksu, w którym powstaje też nowoczesna przestrzeń konferencyjna.

Wcześniej dyrektorem operacyjnym kompleksu został Jarosław Osmolik, poprzednio dyrektor działu F&B w hotelu InterContinental Warszawa, o czym więcej pisaliśmy TU.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *