Nowa odsłona hotelu Cassubii

Obiekt Cassubia w Helu, wchodzący w skład Grupy Polskiego Holdingu Hotelowego, doczekał się zakończenia prac remontowych i dysponuje 54 pokojami w zupełnie nowej odsłonie. Nowe pokoje charakteryzują się stonowaną kolorystką, minimalistycznym stylem oraz lokalnymi dekoracjami.



Kolorystyka w pastelowych tonacjach nawiązuje do morza, piasku oraz błękitu nieba. Duże, gładkie płaszczyzny ścian stanowią tło dla wielu elementów dekoracyjnych, takich jak wiosła, grafiki czy wezgłowie, tworząc dopełnienie nadmorskiego charakteru wnętrza. Wzór graficzny oraz kolor wykładziny to autorskie opracowanie stworzone specjalnie do wnętrz tego obiektu. Tematyka grafiki nawiązuje do mapy Helu, jego położenia względem półwyspu oraz występujących gatunków zwierząt. Natomiast ciepły, beżowy kolor odnosi się do barw plaży i piasku. W części wspólnej celem koncepcji wnętrz i aranżacji meblowej było stworzenie otwartej, zapraszającej atmosfery poprzez rezygnację z tradycyjnej lady i zaproponowanie stołu recepcyjnego. – To już jest zupełnie inna, nowoczesna Cassubia, która ma realną szansę na wzmocnienie swojej pozycji wśród obiektów turystycznych zlokalizowanych na Półwyspie Helskim. Stawiamy na polskie produkty oraz usługi, ale przede wszystkim chcemy promować ten najpiękniejszy region w Polsce. Mamy nadzieję że nowa, zmodernizowana Cassubia pozwoli naszym gościom na spędzenie sezonu wakacyjnego w komfortowych warunkach, a nadmorskie elementy wystroju umilą pobyt i będą pozytywnie wpływać na ich samopoczucie – mówi Michał Szopa, kierownik Cassubii. Częściową przebudowę i remont obiektu Cassubia zrealizowało w formule „zaprojektuj i wybuduj” Konsorcjum Nowa Cassubia, którego liderem jest firma HRCA, specjalizująca się w kompleksowej obsłudze inwestycji hotelowych.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *