Krzysztof Zyśk od lutego 2008
roku jest Szefem Kuchni Restauracji ORANŻERIA w czterogwiazdkowym butikowym Hotelu
Branicki w Białymstoku. Ma 24 lata i pochodzi z Mrągowa na Mazurach.
Ukończył Technikum Technologii Żywienia. Pierwsze szlify w ramach praktyk zawodowych zdobywał w Hotelu Orbis Mrongovia *** , następnie w Sporthotelu Grynberg **** w Hessen Grunberg w Niemczech. Po powrocie do Polski przez krótki czas pracował w Restauracji Dworek w Redzie. Następnie wyjechał do Anglii, a potem do Islandii, gdzie przez 2,5 roku w czterogwiazdkowym hotelu, jako szef Kuchni gotował między innymi dla: rodziny Rockefellerów, Kofiego Annana, delegacji senatorów USA, prezydenta i premiera Islandii, Barbry Streisand. Interesuje go dietetyka i współczesne trendy kulinarne. Za najciekawsze kuchnie uważa francuską, polską i włoską..
Dodaj komentarz