Naszymi gośćmi będą włoskie firmy, przedsiębiorstwa i stowarzyszenia producentów działające w sektorze spożywczym, winiarskim i owocowo-warzywnym.
Oto lista wystawców:
ItaBo, Warszawa |
stoisko D3 |
Konsorcjum Producentów Jabłek z Górnej Adygi; Konsorcjum Ochrony Speck'u z Górnej Adygi; Związek Producentów Win z Górnej Adygi. |
stoisko D2 |
ABM Mantis- importer włoskich art. spożywczych delikatesowych |
Stoisko D6 |
OKAPI – DUE – importer słodyczy Caffarel z Piemontu-Włochy |
Stoisko D10 |
Producenci z Górnej Adygi: - grappa: Roner, - wina: Colterenzio, Erste&Neue, - speck: Recla |
stoisko D1 |
Assofruit – Stowarzyszenie producentów owoców |
stoisko D9 |
Consorzio Le Puglie – Stowarzyszenie producentów owoców |
stoisko D11 |
Martoccia Agroalimentare – producent oliwy z oliwek i artykułów spożywczych |
stoisko D5 |
Oleificio Tiziano di Tiziano Scaringella – producent oliwy z oliwek |
stoisko D4 |
Firmy te zaprezentują m.in. najwyższej jakości owoce, wina, grappy, oliwy i słodycze z różnych regionów Włoch. Będzie to wspaniała okazja, by poznać esencję włoskich smaków i odkryć ich sekrety podczas degustacji oraz w bezpośrednich rozmowach z producentami.
Szczególną atrakcją przygotowaną przez firmę ItaBo będzie Oliwna Wyspa, prezentująca wyjątkowe oliwy extra vergine oraz regionalne specjały z oliwek.
Zapoczątkowane w ten sposób I Targi Oliwy zaszczyci Enrico Lupi, prezes Citta' dell’Olio, największego stowarzyszenia producentów oliwy we Włoszech.
W czwartek, 20 listopada o godz. 12.15 (Sala Seminaryjna) poprowadzi on seminarium pt. „Oliwa z oliwek extra vergine: charakterystyka, jakość, walory zdrowotne oraz różnice względem pozostałych olejów roślinnych”. Seminarium towarzyszyć będzie degustacja oliwy.
Wieloletnie doświadczenie firmy i szeroka oferta usług z pewnością zainteresuje wielu przedsiębiorców z branży spożywczej. ItaBo zapewnia profesjonalne wsparcie firmom włoskim poszukującym partnerów na rynku polskim i vice versa. Specjalizuje się w promocjach firm, badaniach rynku, organizowaniu branżowych szkoleń i degustacji.
Wizyta na Tagach HoReCa to niewątpliwa okazja do lepszego poznania osiągnięć i oferty firmy, skierowanej do handlowców, dietetyków, kucharzy, restauratorów oraz miłośników włoskiej kuchni.
Dodaj komentarz