Szefowie kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński i Ernest Jagodziński, po raz kolejny zaskakują kreatywnością i kulinarnym kunsztem. Tym razem, zainspirowani kulinarną podróżą do dalekiej Japonii, proponują dania, za sprawą których poczujemy smaki i aromaty typowe dla Kraju Kwitnącej Wiśni, a skomponowane w sposób właściwy dla kuchni fusion.
Charakterystyczną cechą kuchni japońskiej jest naturalność i
harmonia, a także dbałość
o piękną, a zarazem prostą aranżację dań. Właśnie te elementy odnajdziemy w
potrawach serwowanych w restauracji Fusion.
Wśród nowych propozycji znajdą się między innymi:
Trio z małż Św. Jakuba: pieczona przekładana smażoną gęsią
wątróbką z owocami Carrici, parowana z uramakiem z awokado, rukolą i kawiorem
Masago, smażona
w cieście kataifi z tajską bazylią w cenie 55 PLN
Lekko opiekana jagnięcina podana z sorbetem z ogórka i Yuzu, słodką solą z mango i grzybami enoki w cenie 55 PLN,
Krem z białych szparagów, wędzona kaczka, listki purpurowej bazylii i truflowa pianka w cenie 28 PLN
Pierś perliczki podana z puree ziemniaczanym z fenelem, warzywnym ratatuj, chutneyem z pomidorów, limonki i zielonego pieprzu w cenie 59 PLN
Pieczona Sola Dover z Foie Gras i płatkami truflowymi, bok choi i serca karczochów, sos z sake i limonki, ryż jaśminowy w cenie 95 PLN
Grillowany tuńczyk w sosie teryaki, korzeń pietruszki, puree ziemniaczane z japońską przyprawą shichimi w cenie 89 PLN
Pikantny krem z mleka kokosowego i prażonych migdałów, smażone małże św. Jakuba i sałatka z zielonych szparagów i truskawek w cenie 33 PLN.
Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.
Dodaj komentarz