Nowe menu restauracji Fusion inspirowane smakami Kraju Kwitnącej Wiśni

Restauracja Fusion przedstawia zupełnie nowe, intrygujące menu na sezon letni. Karta dań została całkowicie zmieniona, pozostawiono jedynie kilka propozycji, które cieszą się wyjątkowym zainteresowaniem gości. Nowe menu pełne jest smaków i aromatów Japonii, kraju, którym fascynują się szefowie kuchni hotelu Westin.

 


Szefowie kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński i Ernest Jagodziński, po raz kolejny zaskakują kreatywnością i kulinarnym kunsztem. Tym razem, zainspirowani kulinarną podróżą do dalekiej Japonii, proponują dania, za sprawą których poczujemy smaki i aromaty typowe dla Kraju Kwitnącej Wiśni, a skomponowane w sposób właściwy dla kuchni fusion.


 

Charakterystyczną cechą kuchni japońskiej jest naturalność i harmonia, a także dbałość
o piękną, a zarazem prostą aranżację dań. Właśnie te elementy odnajdziemy w potrawach serwowanych w restauracji Fusion.


 

Wśród nowych propozycji znajdą się między innymi:


Trio z małż Św. Jakuba: pieczona przekładana smażoną gęsią wątróbką z owocami Carrici, parowana z uramakiem z awokado, rukolą i kawiorem Masago, smażona
w cieście kataifi z tajską bazylią w cenie 55 PLN


Lekko opiekana jagnięcina podana z sorbetem z ogórka i Yuzu, słodką solą z mango i grzybami enoki w cenie 55 PLN,


Krem z białych szparagów, wędzona kaczka, listki purpurowej bazylii i truflowa pianka w cenie 28 PLN


Pierś perliczki podana z puree ziemniaczanym z fenelem, warzywnym ratatuj,  chutneyem z pomidorów, limonki i zielonego pieprzu w cenie 59 PLN


Pieczona Sola Dover z Foie Gras i płatkami truflowymi, bok choi i serca karczochów, sos z sake i limonki, ryż jaśminowy w cenie 95 PLN


Grillowany tuńczyk w sosie teryaki, korzeń pietruszki, puree ziemniaczane z japońską przyprawą shichimi w cenie 89 PLN


Pikantny krem  z mleka kokosowego i prażonych migdałów, smażone małże św. Jakuba i sałatka z zielonych szparagów i truskawek w cenie 33 PLN.



 

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.


www.westin.pl/bars


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *