Lunch z widokiem na Wawel

Krakowski hotel Park Inn zaprasza na nowe, wiosenno-letnie menu w restauracji RBG Bar&Grill.

Oferta kulinarna pierwszej w Polsce restauracji RBG Bar&Grill to bogaty wybór pysznych sałatek, soczystych steków z grilla, dań kuchni śródziemnomorskiej i wegetariańskiej oraz przystawek, przygotowanych z najzdrowszych i najwyższej jakości składników. Takiego menu zdążyli już skosztować pierwsi goście niedawno otwartego hotelu Park Inn w Krakowie. Teraz hotelowa restauracja RBG Bar&Grill zaprasza również do przytulnego ogródka, gdzie zjemy obiad podziwiając wspaniały widok na Zamek Królewski i wawelskie wzgórze.


Letnia oferta przeznaczona jest dla indywidualnych gości i dla rodzin z dziećmi. W specjalnym menu znajdują się między innymi: sałatka z opiekanym łososiem z kolendrą, limonką i awokado; makaron Prima Vera z pikantnym sosem warzywnym i marynowana karkówka z warzywami w śmietanie i ziemniaczkami. Dla dzieci restauracja oferuje pyszne Cheddar, Western i wegetariańskie burgery z grzybami Portabello oraz to, co maluchy lubią najbardziej – czekoladowe, waniliowe i owocowe shaki, ciasto czekoladowe z orzechami i lodami lub sernik z syropem klonowym. W czasie letniej promocji do każdego lunchu lub kolacji restauracja serwuje bezpłatne dania dla dzieci do lat 10. Zamawiając dwudaniowy lunch, goście otrzymają deser gratis, a trzydaniową kolację – bezpłatny, wybrany napój.


RBG Bar&Grill nie zapomina także o biznesowych lunchach. Codziennie, od poniedziałku do piątku, w restauracji czekają specjalnie, smakowite zestawy, które z pewnością pokrzepią podczas wypełnionych zawodowymi obowiązkami dni. W ofercie Business Lunch goście znajdą między innymi: wyjątkową zupę z małży i kukurydzy uzupełnioną bekonem, pyszny makaron z sosem cheddar z szynką i zielonym groszkiem oraz chrupiącą sałatkę rzymską z dresingiem z sardeli i czosnku z tartym parmezanem. Ceny dwudaniowych zestawów już od 25 złotych.


RBG Bar&Grill to innowacyjna formuła zaprojektowana specjalnie z myślą o kolorowej marce hoteli Park Inn. Tętniąca życiem restauracja z jaskrawym i wyrazistym logo, stylowym menu oraz niepowtarzalną atmosferą wnętrza, staje się powoli wizytówką hoteli tej marki w całej Europie.


Pierwszy RBG rozpoczął swą działalność w 2008 roku w zmodernizowanym hotelu Park Inn Cardiff City Centre w Wielkiej Brytanii. Od początku ciekawił oryginalnością wnętrza wzbogaconego opartymi na barwach marki Park Inn elementami graficznymi oraz nowatorskim podejściem do potrzeb klienta, według którego tradycyjna formuła lunchu i menu a’la carte zostały zastąpione serwowanymi przez cały dzień zdrowymi i niekonwencjonalnie przyrządzonymi daniami.


W krakowskiej restauracji RBG Bar&Grill może zasiąść jednocześnie nawet 120 osób. Szef kuchni, Arkadiusz Ślusarenko, zadbał o to, by serwowane tu dania oparte były na najzdrowszych składnikach, przyrządzonych i przyprawionych w niecodzienny, smakowity sposób. Niespodzianką krakowskiego RGB Bar&Grill jest ponadtonowoczesny grill na węgiel drzewny, na którym przyrządzane są m.in. wiejski kurczak, grillowane krewetki tygrysie oraz wyśmienite hamburgery w wersji klasycznej, cajun i z baraniną. W menu znalazły się także koktajle typu shake i smoothie oraz desery - sałatka ze świeżych owoców, ciasta z owocami i lody.


Więcej o restauracji RBG Bar&Grill oraz hotelu Park Inn Kraków: http://www.sasgroup.pl/index_rds.php?lang=0&co=view&id=1280


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *