Le Meridien Bristol sezonowo

Szef Kuchni hotelu Le Meridien Bristol Michał Tkaczyk przygotował specjalne menu na sezon letni. Lato to czas wykorzystania produktów pochodzących prosto z polskich lasów: grzybów i owoców leśnych.


Restauracja Marconi uzupełnia ofertę letnich sałatek takimi potrawami jak: sałaty z piersią kaczki marynowaną w korzennych przyprawach z sałatką z owoców leśnych i dressingiem jeżynowo-truflowym (38zł) , kremową zupa z kurek z krewetkami, pomidorowym concase i oliwą czosnkową czy pieczoną doradą nadziewana kurkami z grillowanymi ziemniakami, kremowym szpinakiem i sosem maślano-szałwiowym (22 zł.). Na deser proponujemy sorbet jeżynowy z tartoletką z kremem waniliowym, jeżynami i sosem miodowym z aromatem z rozmarynu (24 zł.)

Na słoneczne dni i ciepłe wieczory, które mamy nadzieje nadejdą wkrótce, dodatkiem specjalnym do restauracji Marconi jest piękne, ukwiecone patio – ukryta w centrum miasta zielona oaza spokoju, wytwornej kuchni, elegancji i co także ważne chłodu.

Fachowa, dyskretna obsługa doda splendoru każdej chwili spędzonej w Bristolu.

 

Hotel Le Meridien Bristol należy do sieci Starwood Hotels & Resorts, która w Polsce zarządza również hotelami Sheraton Warsaw, Sheraton Poznań, Sheraton Kraków, Sheraton Sopot Conference Center & Spa i The Westin Warsaw. Starwood Hotels & Resorts łącznie oferuje ponad 1500 pokoi i zatrudnia ponad 1100 osób.

WWW.lemeridien.com/warsaw


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *