Po 17 latach fantastycznej pracy, która była pasją, hobby, przygodą - ROBERT SOWA żegna Hotel Sobieski.
Robert był najmłodszym szefem kuchni gdy obejmował to stanowisko.Cały ten czas to lata obfite w sukcesy, trudne wybory, a bywało, ze porażki.
Robert był najmłodszym szefem kuchni gdy obejmował to stanowisko.Cały ten czas to lata obfite w sukcesy, trudne wybory, a bywało, ze porażki.
W tym okresie stworzył wraz z Kurtem Schellerem Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a także przez
7 lat współpracował z Polska Reprezentacja w piłce nożnej.
Jest członkiem elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Ma na swoim koncie 2 Oskary Kulinarne, organizuje autorski konkurs "Kulinarny Talent" dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Ponadto jest autorem 3 książek kulinarnych: "Esencja smaku", "Romans Kulinarny", "W poszukiwaniu smaku doskonałego", oraz w ostatnim czasie twórca nowego menu dla klasy biznes w samolotach PLL LOT.
Wydawałoby się, ze to człowiek zawodowo spełniony, a jednak......
Przed nim nowe, wspaniale, fantastyczne wyzwanie - autorska
RESTAURACJA na warszawskim Mokotowie, do ktorej niebawem Panstwa
zaprosi i ma nadzieje, ze tak jak przez ostatnie 17 lat beda Panstwo w
tym nowym projekcie mu towarzyszyli.
Dodaj komentarz