Robert Sowa żegna Hotel Sobieski

Po 17 latach fantastycznej pracy, która była pasją, hobby, przygodą - ROBERT SOWA żegna Hotel Sobieski.

Robert był najmłodszym szefem kuchni gdy obejmował to stanowisko.Cały ten czas to lata obfite w sukcesy, trudne wybory, a bywało, ze porażki.

W tym okresie stworzył wraz z Kurtem Schellerem Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a także przez
7 lat współpracował z Polska Reprezentacja w piłce nożnej.

Jest członkiem elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Ma na swoim koncie 2 Oskary Kulinarne, organizuje autorski konkurs "Kulinarny Talent" dla młodych adeptów sztuki kulinarnej. 
Ponadto jest autorem 3 książek kulinarnych: "Esencja smaku", "Romans Kulinarny", "W poszukiwaniu smaku doskonałego", oraz w ostatnim czasie twórca nowego menu dla klasy biznes w samolotach PLL LOT.
 
Wydawałoby się, ze to człowiek zawodowo spełniony, a jednak......
 
Przed nim nowe, wspaniale, fantastyczne wyzwanie - autorska RESTAURACJA na warszawskim Mokotowie, do ktorej niebawem Panstwa zaprosi i ma nadzieje, ze tak jak przez ostatnie 17 lat beda Panstwo w tym nowym projekcie mu towarzyszyli.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *