Ruszają targi EuroGastro 2006

Jubileuszowa, dziesiąta edycja największej w kraju imprezy dla branży HoReCa - Międzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EuroGastro zapraszają gości już 23 marca br. w Pałacu Kultury i Nauki. W planach targów przewidziano serię konferencji, warsztatów i seminariów.

Nie zabraknie też nowości produktowych i technologicznych - mebli, wyposażenia, elementów wystroju restauracji i hoteli, a także oprogramowania i systemów zarządzania. Firmy zaoferują też sprzęt gastronomiczny, wyposażenie, urządzenia oraz akcesoria niezbędne do zaplecza kuchennego. Zaprezentują się również dostawcy produktów żywnościowych dla gastronomii. W ofercie targowej znajdą się także - już tradycyjnie - napoje bezalkoholowe i alkoholowe.


Targom towarzyszą spotkania specjalistów. Instytut Rynku Hotelarskiego przygotowuje seminarium i warsztaty pod wspólnym tytułem "Możliwości pozyskania środków na działalność hotelarską z Unii Europejskiej. Inwestycje, technologie, szkolenia". Będzie też można wziąć udział w seminarium "Poradnika Restauratora" oraz Akademii Kurta Schellera "Fachowa wiedza podstawą sukcesu!". Najbardziej widowiskową częścią imprezy będą pokazy i konkursy branżowe, m.in. cukierników, baristów oraz barmanów.

Na miejscu imprezy będzie także działać restauracja "Esencja Smaku", w której o podniebienia gości zadbają mistrzowie kulinarni,
m.in. Robert Sowa i Karol Okrasa.
Więcej informacji na temat targów oraz towarzyszących im imprez można znaleźć w serwisie internetowym: www.eurogastro.pl

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *