W sobotę 12 czerwca 2010 roku w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw odbyły się wyjątkowe warsztaty pod hasłem „Jemy zdrowo”, zorganizowane przez ORCO Foundation oraz Fundację Dr Clown. Piętnaścioro przewlekle chorych - małych pacjentów Klinicznego Szpitala Dziecięcego przy ul. Marszałkowskiej 24 w Warszawie zostało zaproszonych do zdrowego gotowania z gwiazdami jako część terapii i programu motywacyjnego opracowanego przez zespół lekarski szpitala i realizowanego wraz z Fundacją „Dr Clown”.

W spotkaniu prócz honorowych gości – małych pacjentów - uczestniczyły gwiazdy: Patricia Kazadi, Anna Korcz, Paulina Smaszcz, Hanna Śleszyńska oraz Michał Piróg, Robert Rozmus i Dawid Woliński.
O dobry nastrój gości dbali terapeuci Fundacji „Dr Clown” w swoich kolorowych strojach, a także pracownicy hotelu i Orco Poland.
Wszyscy wspólnie, pod opieką Pawła Oszczyka - Szefa Kuchni restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw – i jego pracowników przygotowali przepyszny kilkudaniowy obiad - sushi, zupę krem z cukinii, curry z kurczaka oraz deser z ciasta francuskiego z kremem waniliowym, owocami i sorbetem truskawkowym. Dodatkowo najmłodsi goście zostali wprowadzeni w tajniki nakrywania do stołu i savoir vivre, a także właściwego przygotowania świeżo wyciskanego soku z mieszanek warzyw i owoców.
Ogromnym zainteresowaniem wśród dzieci cieszył się warsztat z carvingu – artystycznego rzeźbienia w owocach i warzywach, między innymi w arbuzach, melonach, rzodkiewkach i jabłkach. Przed degustacją wspólnie przygotowanych dań mogli też obejrzeć pracę hotelu - w tym kuchni, gdzie uczyli się sztuki prawidłowego krojenia i siekania, poznawali zioła i orientalne przyprawy oraz degustowali pralinki w cukierni.
W spotkaniu prócz honorowych gości – małych pacjentów - uczestniczyły gwiazdy: Patricia Kazadi, Anna Korcz, Paulina Smaszcz, Hanna Śleszyńska oraz Michał Piróg, Robert Rozmus i Dawid Woliński.
O dobry nastrój gości dbali terapeuci Fundacji „Dr Clown” w swoich kolorowych strojach, a także pracownicy hotelu i Orco Poland.
Wszyscy wspólnie, pod opieką Pawła Oszczyka - Szefa Kuchni restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw – i jego pracowników przygotowali przepyszny kilkudaniowy obiad - sushi, zupę krem z cukinii, curry z kurczaka oraz deser z ciasta francuskiego z kremem waniliowym, owocami i sorbetem truskawkowym. Dodatkowo najmłodsi goście zostali wprowadzeni w tajniki nakrywania do stołu i savoir vivre, a także właściwego przygotowania świeżo wyciskanego soku z mieszanek warzyw i owoców.
Ogromnym zainteresowaniem wśród dzieci cieszył się warsztat z carvingu – artystycznego rzeźbienia w owocach i warzywach, między innymi w arbuzach, melonach, rzodkiewkach i jabłkach. Przed degustacją wspólnie przygotowanych dań mogli też obejrzeć pracę hotelu - w tym kuchni, gdzie uczyli się sztuki prawidłowego krojenia i siekania, poznawali zioła i orientalne przyprawy oraz degustowali pralinki w cukierni.
Dodaj komentarz