Miesiąc wołowiny Kobe w The Oriental

Październik minie w restauracji The Oriental pod hasłem steków z wołowiny Kobe w tajskich przyprawach. Hotelowi sommelierzy, wyselekcjonowali kolekcję win z francuskich winnic, aby podkreślić wyjątkowy smak mięsa.  




W październikowym menu szef kuchni proponuje:

* stek z polędwicy Kobe ze  smażoną w woku tajską fasolą, trawą cytrynową, bazylią w sosie ostrygowym i ryżem jaśminowym w cenie 290 PLN
* oraz antrykot z wołowiny Kobe z tajskimi mini szparagami, bok choy z pikantnym sosem imbirowym i ryżem jaśminowym w cenie 190 PLN od osoby.


Kobe to najdroższa wołowina świata, o niesamowitej głębi smaku, którą zawdzięcza delikatnemu rozpuszczaniu się tłuszczu w procesie gotowania. Ciekawostką jest to, że krowom podaje się najwyższej jakości pożywienie oraz piwo, aby zaostrzyć ich apetyt. Krowy te mają mało ruchu, hodowcy dbają o ich relaks do tego stopnia, że umilają im czas muzyką klasyczną. Wszystkie te zabiegi służą temu, aby zapewnić delikatność mięsa.


Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna
w godzinach 17:00-22:30. Atmosfera i wystrój lokalu sprawiają, że gość wyrusza
w zaskakującą podróż kulinarną na Daleki Wschód i rozkoszuje się daniami przygotowanymi przez orientalnych kucharzy.  
www.sheraton.pl


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *