W piątek, 24 listopada, odbyła się gala jubileuszowa z okazji 20-lecia istnienia hotelu InterContinental Warszawa. Przez dwie dekady hotel stał się nie tylko symbolem stolicy, lecz także integralną częścią jej barwnej historii, gdy w trakcie tych dwóch dziesięcioleci Warszawa awansowała na jedną ze znaczących stolic europejskich a zlokalizowany w centrum Warszawy hotel z gościł podróżnych z całego świata.
![](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2023/11/20-lat-intercontinental-warszawa1-1-1024x683.jpg)
![](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2023/11/20-lecie-intercontinental-warszawa-stacja-z-ostrygami-1024x683.jpg)
Galę poprowadzili Hubert Urbański i Monika Mikulska-Guźniczak, dyrektor PR-u i marketingu hotelu. Wydarzenie zainaugurowała dyrektor generalna Intercontinental Warszawa, Britta Kutz. Swoje przemówienie rozpoczęła i zakończyła w języku polskim, który nie jest jej językiem ojczystym. W ten sposób wyraziła swoje uznanie dla miasta hotelu i podziękowała pracownikom za ich oddanie i lojalność wobec InterContinental Warszawa.
![](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2023/11/Hubert-Urbanski-Monika-Mikulska-Guzniczak-1-1024x683.jpg)
![](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2023/11/Monika-Mikulska-Guznczak-Britta-Kutz-1-1-1024x683.jpg)
Gości witano wyjątkowym koktajlem Syrenka, stworzonym z okazji 20-lecia InterContinental Warszawa. Inspirowany legendą o Syrence Warszawskiej koktajl łączyć ma smaki przeszłości i teraźniejszości, oddając hołd dziedzictwu Warszawy i dwóm dekadom hotelu InterContinental.
![](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2023/11/Karol-Okrasa-1024x683.jpg)
![](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2023/11/platter-by-karol-okrasa-1024x683.jpg)
Uczestnicy gali mieli okazję delektować się potrawami autorstwa Karola Okrasy i kucharzy z restauracji Platter oraz DownTown, kuchni bankietowej i +OneBar. Podczas kolacji serwowano m.in. ostrygi Fine de Claire Dawid Herve No. 2, arancini grzybowe z pudrem borowikowym, sarnę z jeżynami oraz jesiotra z suszonymi pomidorami i grzybami. Nad całością czuwał szef kuchni hotelu InterContinental Grzegorz Krupa. Wieczór zwieńczono urodzinowym tortem przy akompaniamencie „Happy Birthday” w wykonaniu Dominiki Gawędy. Wydarzenie uświetnił koncert gwiazdy wieczoru, zespołu Blue Café.
![](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2023/11/Blue-Cafe-1024x683.jpg)
![](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2023/11/Blue-Cafe1-1024x683.jpg)
Komentarze