Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne






O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » Najnowsze Informacje (1) » Jak utrzymać deklarowaną jakość hotelu przy trudnym rynku pracy?

Jak utrzymać deklarowaną jakość hotelu przy trudnym rynku pracy?


Obecnie największym problemem branży hotelarskiej jest absolutny brak pracowników, gdy na generalny spadek bezrobocia nałożył się jeszcze boom inwestycyjny w hotelarstwie. W efekcie nie ma kto sprzątać pokoi, obsługiwać na recepcji, przygotowywać śniadań itp. Jednak gości to nie interesuje, płacą za jakość i „gwiazdki”, więc tej deklarowanej przez hotel jakości wymagają. Jak zaspokoić ich wymagania w sytuacji, gdy np. z dnia na dzień nie przyjdzie kilku pracowników, bo im się znudziła ta praca? Jak z problemem braku pracowników i ciągłej rotacji radzą sobie dyrektorzy najlepszych hoteli? O tym m.in dyskutować będziemy pierwszego dnia konferencji Hotel Trends Poland&CEE, 26 listopada w hotelu Sofitel Victoria w Warszawie.


W panelu moderowanym przez Rafała Szubstarskiego, redaktora naczelnego "Hotelarza" udział wezmą:

- Adriana Biernatowicz-Jadczak, dyrektor generalna hotelu Renaissance Warszawa

- Wojciech Budzowski - dyrektor generalny kompleksu Nosalowy Dwór Resort&SPA w Zakopanem

- Emanuele Dalnodar - dyrektor generalny hotelu Sheraton Sopot

- Aneta Lewandowska - dyrektor generalna hotelu Sofitel Victoria w Warszawie

- Aneta Olszyńska - dyrektor generalna hotelu Vienna House Andel’s Lodz oraz dyrektor regionalna Vienna House na Polskę Północną

 

Organizowana przez wydawcę "Hotelarza" konferencja będzie już szóstą edycją Hotel Trends Poland & CEE, największego w Europie Środkowo-Wschodniej forum wymiany wiedzy, doświadczeń i najlepszych praktyk w branży hotelarskiej, gromadzącego w jednym miejscu kilkuset najważniejszych decydentów branży hotelarskiej w regionie. Uczestnikami wydarzenia są właściciele, inwestorzy i kadra managerska hoteli, prezesi i członkowie zarządów spółek hotelarskich, przedstawiciele globalnych i polskich sieci hotelarskich, firm deweloperskich, banków i funduszy inwestycyjnych, a także architekci, projektanci oraz najwięksi dostawcy produktów i usług dla hotelarstwa.

Podczas konferencji polscy i międzynarodowi eksperci i praktycy dyskutować będą m.in. o kierunkach zmian w globalnym hotelarstwie i ich wpływie na polski rynek, kwestiach związanych ze wzrastającymi kosztami pracy, niedoborem pracowników, boomem inwestycyjnym, oraz scenariuszami na przyszłość.

Drugi, bardziej warsztatowy dzień, składał się będzie z trzech równoległych sesji, a każda z nich z trzech modułów.

Dwudniowej konferencji towarzyszy także wieczorna gala, na której ogłoszeni zostaną zwycięzcy najbardziej prestiżowego konkursu w polskiej branży hotelarskiej Hotelarz Roku 2018

Szczegóły na www.hotel-trends.pl


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Nowy dyrektor Hamptona by Hilton Gdańsk Old Town

Daniel Danielewicz, przez ostatnie pięć i pół roku dyrektor generalny Golden Tulip Gdańsk Residence (o zmianie na tym stanowisku pisaliśmy TUTAJ), objął stanowisko dyrektora generalnego (...)

Jacek Florczuk dyrektorem Hamptona by Hilton Gdańsk Oliwa

Jacek Florczuk, ostatnio dyrektor gastronomii w Doubletree by Hilton Warszawa, został dyrektorem generalnym hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Oliwa. Zastąpił Magdalenę Suligę, która została dyrektorem (...)

Najnowszy „Hotelarz” w opakowaniu zastępczym :)

Na okładce najnowszego „Hotelarza” laureat naszego konkursu „Hotel z Pomysłem 2018″. Który hotel zdobył to prestiżowe wyróżnienie nasi Czytelnicy przekonają się już niebawem. O czym (...)

Pracujwhoreca.pl – nowy serwis dla branży hotelowej i gastronomicznej

Największym problemem branży Horeca, co potwierdzają na każdym kroku inwestorzy, właściciele i managerowie hoteli i restauracji, jest brak pracowników – od najwyższego do najniższego szczebla.  (...)

Ruszył ibis Poznań Centrum pod jednym dachem z Novotelem

Zakończył się trzyletni proces modernizacji hotelu Novotel  Poznań Centrum, w wyniku którego w tym samym budynku otwarty został na sześciu niższych piętrach ibis Poznań Centrum (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA