Festiwal Golonki w Hotelu Orbis Magura w Bielsku-Białej

Kultowy Festiwal Golonki już po raz 16-ty odbędzie się w Hotelu Orbis Magura w Bielsku-Białej w dniach od 12 września do 31 października 2011 r. Impreza, która już na stałe wpisała się w kalendarz imprez gastronomicznych, od kilkunastu lat przyciąga do Hotelu tysiące smakoszy. W tym roku na stołach zagości kilkanaście golonkowych specjałów, m. in. golonka biesiadna, po góralsku, po węgiersku, po cygańsku, po bawarsku, bielska,  z żurawiną, ze śliwkami, z kapustą i grzybami, nadziewana borowikami i gotowana w jarzynach. Nowością tegorocznego Festiwalu będzie golonka nadziewana ryżem i jarzynami owinięta w liść kapusty duszona w pomidorach. Szef kuchni Hotelu Orbis Magura Mirosław Bogdański zaserwuje ponadto regionalny żur na maślance oraz kwaśnicę. Do degustacji gości pozostaną również golonkowe przystawki, m.in. roladka z golonki w galarecie oraz smakowite dodatki, np. chrupiące placuszki ziemniaczane czy kapusta duszona z jarzynami i grzybami. Wspólną biesiadę umili gościom zespół Kwaśnica Bavarian Show, wykonujący na żywo muzykę bawarską i tyrolską.

 

Hotel Orbis Magura położony jest w Beskidach w pobliżu centrum Bielska-Białej. Oferuje 133 komfortowe pokoje i apartamenty z panoramicznym widokiem na miasto i góry, wyposażone m.in. w bezpłatny dostęp do Internetu oraz funkcjonalne biurka do pracy. Goście mają do dyspozycji restaurację z bezpośrednim wyjściem do hotelowego ogródka, City-Bar, kącik dla dzieci, 4 sale konferencyjne ze sprzętem multimedialnym oraz parking strzeżony.
Rezerwacji stolików można dokonywać pod nr telefonu +48 33 8199 199 bądź +48 500 512 089.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *