Marcin Dudek został szefem kuchni w czterogwiazdkowym Best Western Plus Q Hotel Kraków, który pierwszych gości przyjmie już w przyszłym miesiącu. Do jego obowiązków będzie należało dbanie o podniebienia gości restauracji Qualita.
Marcin Dudek posiada wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej. Przez 4 lata pracował jak szef kuchni w hotelu Piast w Krakowie, kolejne 3 lata pełnił funkcję szefa kulinarnego w Zakopanem, w restauracji Majcher na zamku w Niedzicy, później został szefem kuchni w restauracji Dwór. Pracował także w Intercontinental Hotel Group w hotelu Holiday Inn, również jako Szef Kuchni. Ostatni przystanek przed rozpoczęciem pracy w Krakowie to No Name Luxury Hotel & Spa.
Marcin Dudek zdobywał wykształcenie kierunkowe w Technikum Gastronomicznym w Krakowie, a potem ukończył WSTiE również w Krakowie. Brał udział w wielu szkoleniach m.in. szkole kulinarnej w Strasburgu.
Jest również ekspertem w kuchni koszernej, z potwierdzającym to certyfikatem.
W hotelu Best Western Plus Q Hotel będzie serwował dania kuchni europejskiej z wyraźnym wskazaniem na kuchnię śródziemnomorską. Stworzył wkładkę do karty, która będzie promowała tradycyjne dania regionalne. Dodatkowo, stworzył wyjątkowo bogatą ofertę śniadaniową – śniadania kontynentalne wzbogacone o specjały z Krakowa. I wyjątkowe soki – świeżo przygotowywane, o właściwościach detoksykacyjnych.
Best Western Plus Q Hotel Kraków to trzeci z planowanej sieci hoteli. Pierwszy został uruchomiony pod marką Best Western Plus Q Hotel we Wrocławiu, a drugi zadebiutuje pod marką Q, ale bez sieci Best Western, również w kwietniu w Krakowie.
Komentarze
- Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
- Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.
Gratulacje !!!!. Życzymy powodzenia.. !!!