Hotele Grupy Satoria wprowadzają nowe menu

Dwa hotele Grupy Satoria wprowadziły nową kartę menu w swoich restauracjach. 4 zmysły w Best Western Hotel Portos oraz Restauracja Nova w Best Western Hotel Felix wprowadziły do kart dania wegańskie. Nowa karta menu oprócz dań tradycyjnej kuchni polskiej, wśród których znajdziemy m.in. Staropolski Żurek, czy Kotlet schabowy z kostką na kapuście zasmażanej z pomidorami oraz pieczonymi ziemniakami - wprowadza dania kuchni wegańskiej. Na uwagę zasługuje Komosa ryżowa podana z tagliatelle warzywnym. Quinoa, nazywana również „matką zbóż”, tak naprawdę nie jest zbożem. Szefowi Kuchni w Satorii docenili te roślinę ze względu na wysoką zawartość białka, i połączyli z delikatnym tagliatelle z marchwi, cukinii i białej rzodkwi. Dla wegan przygotowano również Tagliatelle Bolognese, które mięsne jest tylko z nazwy. Do przygotowania dania użyto wyłącznie produktów pochodzenia roślinnego- świeżej rukoli, bogatej w minerały soji oraz wegańskiego sera. - Jestem niezmiernie zadowolony z faktu, iż nasza karta uwzględnia preferencje żywieniowe osób, dla których weganizm staje się życiowym mottem. Od dłuższego czasu obserwowaliśmy rosnące zapotrzebowanie na dania skomponowane wyłącznie z produktów roślinnych wśród gości hotelowych. Serdecznie polecam naszą nową kartę menu każdemu, ponieważ znajdują się w niej również propozycje mięsne, jak np. wyśmienita polędwica wołowa Chateaubriand, a także sałatki i pyszne desery – powiedział Łukasz Gzowski, szef kuchni w BW Hotel Felix.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *