Armando Selimaj szefem kuchni w hotelu Radisson Blu Świnoujście

Armando Selimaj został wybrany szefem kuchni w 5-gwiazdkowym hotelu Radisson Blu Świnoujście, który pierwszych gości przyjmie w połowie lipca tego roku. Armando Selimaj to w połowie Albańczyk, w połowie Grek, który gotuje od 14 roku życia. Przez 18 lat mieszkał w Sanremo gdzie szlifował swój kulinarny warsztat. Doświadczenie zdobywał także w Monte Carlo i San Remo, głównie na prywatnych, ekskluzywnych jachtach, ale również w restauracji z gwiazdką Michelin. Gotował m.in. dla księcia Monako Alberta II. Jego specjalnością są oparte na tradycyjnych przepisach potrawy kuchni śródziemnomorskiej, w szczególności owoce morza.. Pracę w Polsce rozpoczął w kołobrzeskich Sand Hotel oraz Marine Hotel & Ultra Marine, które należą do grupy Zdrojowa Hotels. Był także szefem kuchni w restauracji Mare Monti w kompleksie Nosalowy Dwór w Zakopanem. Najnowszy hotel w portfolio Zdrojowej Hotels, 5-gwiazdkowy Radisson Blu Resort w Świnoujściu dysponować będzie 340-pokojami. Powierzchnia pokoi rozpoczyna się od 25 m kw., a największy apartament z panoramicznym widokiem na morze z 12. piętra i salonem kąpielowym ma aż 100 m kw. Wszystkie sprzedawane są w systemie condo.    

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *