Jak oczarować gościa

Wzorcowy pokój hotelo­wy. Kompleksowe wypo­sażenie hotelowej kuch­ni i wszystko, co nie­zbędne w prowadzeniu turystycznego biznesu. Do tego kulinarne i bar-mańskie popisy. To tylko próbka propozycji tar­gów Gastro - Hotel, któ­re rozpoczęły się wczoraj w hali Milenium. Żądza wiedzy na temat po­dejmowania, goszczenia i oczarowywania gości udzie­liła się wczoraj nawet otwie­rającemu targi prezydentowi Kołobrzegu Januszowi Grom­kowi. Bez zmrużenia oka dał się przeszkolić w przygotowy­waniu cocktailu z krewetek. Kucharze reprezentujący sześć turystyczno - hotelo­wych biznesów prześcigali się w finezji smaków, rywalizu­jąc w konkursie Kulinar­na Uczta pod okiem prawdzi­wego mistrza Marka Widomskiego (rozmowę z nim publi­kujemy obok). Jury konkursu najwyżej oceniło kulinarny kunszt reprezentacji Villi Hoff w Trzęsaczu. Od Teresy Kucharskiej, zastępcy dyrek­tora Hotelu Orbis we Wrocła­wiu i szkoleniowca w jednej osobie, nie odrywali oczu spragnieni wiedzy na temat perfekcyjnej hotelowej obsłu­gi. Targi Gastro Hotel potrwa­ją do piątku. Dziś już od godz. 10 m.in. kolejna porcja popi­sów carvingu (rzeźbienia w owocach i warzywach), bar-mańskie show Krzysztofa Drabika i warsztaty obsługi gości indywidualnych.

Źródło: GŁOS KOSZALIŃSKI (2009-01-29) str.: 8

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *