Ziemowit Majewski, ostatnio pre-opening dyrektor hotelu Radisson Blu w Sopocie, a wcześniej dyrektor kompleksu DoubleTree by Hilton – Hampton by Hilton w Krakowie, powrócił do kompleksu City Park Poznań m.in. z 5-gwiazdkowym hotelem na stanowisko prezesa zarządu i dyrektora zarządzającego.
Zanim trafił do branży hotelarskiej przez osiem lat związany był branżą gastronomiczną. Od 1999 r. pracował w sieci restauracji Kredens dochodząc do stanowiska dyrektora zarządzającego. W 2006 r. został F&B dyrektorem restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. W 2007 r. trafił do warszawskiego hotelu Intercontinental jako manager restauracji, a w latach 2010-2012 był tam F&B managerem, otwierając m.in. nową restaurację Platter by Karol Okrasa. W 2012 r. został dyrektorem generalnym City Park Hotel & Residence w Poznaniu i członkiem zarządu kompleksu hotelowo-usługowo-handlowego City Park Poznań z 88-pokojowym hotelem, 143 apartamentami mieszkalnymi, galerią handlową, biurami i restauracjami. W 2016 r. został dyrektorem generalnym dwumarkowego kompleksu sieci Hilton w Polsce – DoubleTree by Hilton – Hampton by Hilton w Krakowie, a w 2018 r. pre-opening general managerem hotelu Radisson Blu w Sopocie. Został też członkiem zarządu spółki Hossa.biz, należącej do inwestora tego hotelu – trójmiejskiej grupy deweloperskiej Hossa. Jest absolwentem socjologii na Uniwersytecie Warszawskim oraz nauk politycznych na Uniwersytecie Kardynała Wyszyńskiego w Warszawie
Do Hossy.biz trafił Ireneusz Czerski na stanowisko chief executive officera. Ostatnio zarządzał on hotelem Marine w Kołobrzegu, a wcześniej przez wiele lat hotelem Mikołajki w Mikołajkach.
Osobista potwarz dla mnie jako mieszkańca. Niebywałe!