Adam Chrząstowski dyrektorem kulinarnym w Arłamowie

Znany szef kuchni Adam Chrząstowski objął stanowisko dyrektora kulinarnego hotelu Arłamów. W latach 90. pracował w 5-gwiazdkowych hotelach warszawskich Bristol i Sheraton, w latach 2001-2003 jako szef restauracji Hunters i Tropicana w Szanghaju. Po powrocie do Polski był szefem kuchni w hotelu Rialto, a w latach 2007-2014 szefem kuchni i współwłaścicielem krakowskiej restauracji Ancora, która kilka razy była wyróżniana w Czerwonym Przewodniku Michelin. W okresie polskiej prezydencji w Unii Europejskiej w 2011 r. pełnił funkcję głównego konsultanta kulinarnego. Do końca 2018 r. był szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie i Warszawie. Od 2019 r. prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting. Jest również prezesem Bocuse d'Or Academy Poland. •

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *