Targi POLAGRA z dawnymi targami Invest Hotel 28 września – 1 października

Zintegrowane wydarzenie targowe Polagra m.in. dla hotelarzy, inwestorów, managerów odbędzie się. I to najważniejsza informacja. Kiedy? 28 września – 1 października w halach MTP w Poznaniu. W tym roku dawne targi hotelarskie Invest Hotel weszły w skład Polagra, jako rozwinięcie: horeca. Bo tegoroczne wydarzenie to targi POLAGRA food/horeca/foodtech.

Po 13 latach targi Polagra Food, Polagra Tech oraz Polagra Gastro i Invest Hotel trafiły pod jeden wspólny szyld marki: Polagra – Food, Horeca, Foodtech. Pod taką odbywa się najbliższa edycja w Poznaniu planowana na 28 września-1 października. Marka Polagra oparta będzie na trzech salonach tematycznych:

– strefie Food – która dla branży spożywczej ma być zwiastunem trendów konsumenckich, kompleksowym przeglądem ofert oraz promocją polskiej gospodarki (mięsa i przetwory, ryby, mleko i produkty, owoce, warzywa, produkty piekarnicze, napoje, alkohole, żywność ekologiczna);

– strefie Horeca – będącej miejscem prezentacji innowacyjnych rozwiązań mających na celu usprawnić pracę profesjonalnych kuchni, zwiększyć zakres usług oferowanych przez lokale gastronomiczno- -noclegowe, a także zapewnić bezpieczeństwo i komfort pobytu gościom restauracji czy obiektów noclegowych (wyposażenie zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych, pokoi, łazienek, recepcji, centrów konferencyjnych, stref relaksu, nowe technologie, środki czystości, odzież);

– strefie Foodtech – w której można będzie zobaczyć działanie całych linii produkcyjnych (maszyny i urządzenia, opakowania, środki ochrony).

Sercem ekspozycji dla sektora Horeca jest strefa kulinarna, w której odbywa się najbardziej prestiżowy konkurs w polskiej gastronomii – Kulinarny Puchar Polski. W tym roku będzie to 20. edycja. W strefie Horeca odbywają się także przeznaczone dla przedstawicieli obiektów gastronomicznych i noclegowych szkolenia na temat zmian na rynku w obszarze trendów kulinarnych, technologii, rozwiązań marketingowych oraz warsztaty kulinarne z szefami kuchni.

Jakie standardy wdrożono, aby zabezpieczyć czterodniową imprezę?

  *   zgodnie z zaleceniami służb sanitarnych toalety, poręcze i klamki będą wielokrotnie w ciągu dnia dezynfekowane przez serwis sprzątający;

  *   obowiązuje dezynfekcja dłoni przy wejściu i wyjściu z terenu wydarzenia;

  *   działający w czasie wydarzeń na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich punkt medyczny pracuje we wzmocnionym składzie. Zespół medyczny jest w stałym kontakcie z Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną oraz właściwym szpitalem;

  *   w miejscu odbywania się wydarzenia organizują deklarują zapewnienie 4 m kw. powierzchni na jednego uczestnika. W związku z tym mogą wystąpić czasowe ograniczenia wejścia na teren wydarzenia podyktowane maksymalną liczbą osób, jaka może przebywać na jednym obszarze;

  *   wystawcy oraz zwiedzający będą zobowiązani do zakrywania ust oraz nosa zarówno w pomieszczeniach pawilonów, jak i na zewnątrz, za wyjątkiem przestrzeni gastronomicznych gdzie spożywają posiłki;

  *   sprzedaż biletów na wydarzenia prowadzona jest wyłącznie w formie online.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *