V WORKING w Hotelu Warszawa SPA & RESORT rozstrzygnięty

13 października w Hotelu Warszawa odbył się kolejny konkurs kulinarno-barmański w stylu WORKING, podczas którego swoje zdolności mogli zaprezentować kucharze i barmani z całej Polski.

 

Zgrane trio jest w gastronomii kluczem do sukcesu. Ścisła współpraca kucharza, barmana i kelnera sprawia, że potrawy nie tylko świetnie smakują, ale i zachwycają swoim wyglądem, dlatego organizacja tego typu konkursów wydatnie podnosi jakość usług w branży gastronomicznej.

Working poprzedziły dwugodzinne warsztaty kulinarne dla szkół gastronomicznych. Po nich rozpoczął się konkurs, który przebiegał pod znakiem ostrej rywalizacji i znakomitej zabawy. Umiejętności uczestników oceniali mistrzowie sztuki kulinarnej Robert Sowa i Michael Labarre oraz zaproszenie Goście Hotelu Warszawa.

 

Podczas uroczystej Gali nagrody wręczył zwycięzcom Workingu Marszałek Województwa Podlaskiego Pan Jan Kamiński.

 

Wyniki konkursu:

 

1. Restauracja Moonsfera-Warszawa

Paulina Kolasińska - barman

Michał Karadżow - kucharz

 

2. Hotel Klimczok - Szczyrk

Tomasz Żmuda - kucharz

Wojciech Barcik - barman

 

Miejsca ex aequo

3.Klinika Kardiologii  - Warszawa

Josław Nowak - kucharz

Michał Ostaszewski - barman

 

3.Hotel Warszawa - Augustów

Adam Uradziński - barman

Renata Naumowicz - kucharz

 

3.Hotel Laguna - Augustów

Bogdan Mróz - kucharz

Tomasz Gniedziejko - barman

 

3.Restauracja Korona - Augustów

Tomasz Siwkowski - kucharz

Maciej Bruns-barman

 

Jury Degustacyjne w składzie:

Robert Sowa - Przewodniczący - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski

Krzysztof Andruszkiewicz – British American Tobacco

Mirosław Drewniak - Sanechem

Michael Labarre- szef kuchni

Włodzimierz Kustra - Panesco

Przyznało wyróżnienia:

ZA NAJLEPSZEGO ŁOSOSIA - JAROSŁAW NOWAK

ZA NAJLEPRZY DRINK - WOJCIECH BARCIK

 

 

Kolejny Working już za rok J



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *