13 października w Hotelu Warszawa odbył się kolejny konkurs kulinarno-barmański w stylu WORKING, podczas którego swoje zdolności mogli zaprezentować kucharze i barmani z całej Polski.
Zgrane trio jest w gastronomii kluczem do sukcesu. Ścisła współpraca kucharza, barmana i kelnera sprawia, że potrawy nie tylko świetnie smakują, ale i zachwycają swoim wyglądem, dlatego organizacja tego typu konkursów wydatnie podnosi jakość usług w branży gastronomicznej.
Working poprzedziły dwugodzinne warsztaty kulinarne dla szkół gastronomicznych. Po nich rozpoczął się konkurs, który przebiegał pod znakiem ostrej rywalizacji i znakomitej zabawy. Umiejętności uczestników oceniali mistrzowie sztuki kulinarnej Robert Sowa i Michael Labarre oraz zaproszenie Goście Hotelu Warszawa.
Podczas uroczystej Gali nagrody wręczył zwycięzcom Workingu Marszałek Województwa Podlaskiego Pan Jan Kamiński.
Wyniki konkursu:
1. Restauracja Moonsfera-Warszawa
Paulina Kolasińska - barman
Michał Karadżow - kucharz
2. Hotel Klimczok - Szczyrk
Tomasz Żmuda - kucharz
Wojciech Barcik - barman
Miejsca ex aequo
3.Klinika Kardiologii - Warszawa
Josław Nowak - kucharz
Michał Ostaszewski - barman
3.Hotel Warszawa - Augustów
Adam Uradziński - barman
Renata Naumowicz - kucharz
3.Hotel Laguna - Augustów
Bogdan Mróz - kucharz
Tomasz Gniedziejko - barman
3.Restauracja Korona - Augustów
Tomasz Siwkowski - kucharz
Maciej Bruns-barman
Jury Degustacyjne w składzie:
Robert Sowa - Przewodniczący - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski
Krzysztof Andruszkiewicz – British American Tobacco
Mirosław Drewniak - Sanechem
Michael Labarre- szef kuchni
Włodzimierz Kustra - Panesco
Przyznało wyróżnienia:
ZA NAJLEPSZEGO ŁOSOSIA - JAROSŁAW NOWAK
ZA NAJLEPRZY DRINK - WOJCIECH BARCIK
Kolejny Working już za rok J
Dodaj komentarz