Paweł Kałuski zaprosił gwiazdkowych szefów kuchni na „Śniadanie Mistrzów” na dachu Sofitel Victoria

Executive Chef Sofitel Warsaw Victoria Paweł Kałuski był gospodarzem śniadania, na które zaprosił gwiazdkowych szefów kuchni z Polski i Francji. Emmanuel Renaut 3*, Philippe Mille 2* oraz Przemysław Klima 1*, mieli okazję spróbować sezonowych specjałów w wyjątkowej scenerii.

Na dachu hotelu, z którego roztacza się widok na panoramę Warszawy Mistrzowie Kuchni wymienili się kulinarnymi doświadczeniami. Szefowie z gwiazdkami przewodnika Michelin gościli w Sofitel Warsaw Victoria przy okazji kulinarnego projektu „Grand Dinners – On the Table”,  w ramach którego 23 i 24 maja zorganizowano kolacje prowadzone przez Karola Okrasę w Villa Intrata położonej na terenie wilanowskiej rezydencji króla Jana III.

Paweł Kałuski został szefem kuchni Sofitela Victoria w kwietniu, przechodząc z Marriott Warszawa. Zastąpił Macieja Majewskiego, szefa kuchni tego hotelu od 11 lat, który przeszedł do otwieranego wkrótce Autographa Collection Warszawa.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *