Marco Foelske posiada bardzo bogate doświadcznie w branży
hotelarsko - gastronomicznej. Swoją karierę rozpoczynał w 1985 r. od stanowiska
barmana. W ciągu wielu lat pracy
w różnych hotelach na świecie, przeszedł przez szereg różnych stanowisk: od zastępcy
szefa ds. gastronomii, przez dyrektora ds. gastronomii do dyrektora operacyjnego.
„Bardzo się cieszę, że dołączam do zespołu hotelu Sheraton w Warszawie i sieci Starwood Hotels & Resorts. Jest to sieć, która stwarza pracownikom duże możliwości rozwoju i cieszę się, żę będę tu mógł dalej poszerzać moje kompetencje” – powiedział Marco Foelske.
Marco Foleske jest absolwentem Heidelberg Management School w Niemczech, gdzie uzyskał dyplom MBA. Ponadto zdobywał wiedzę na licznych kursach, dzieki którym zdobył doskonałe umiejętności menedżerskie.
Marco podkreśla, że czuje się obywatelem świata. Mieszkał w
Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Turcji, Szwajcarii i Niemczech. Jego
ulubionym zajęciem jest podróżowanie, a sposobem na relaks po pracy - pływanie.
Jako osoba od lat związana
z gastronomią uwielbia dobrą kuchnię, poza tym fascynuje go kino oraz teatr.
Marco Foelske biegle posługuje się jez. angielskim,
hiszpańskim i niemieckim. Ma żonę
i dwoje dzieci.
Hotel Sheraton Warsaw jest prestiżowym obiektem, zlokalizowanym w centrum Warszawy. Posiada 350 pokoi, 12 sal konferencyjnych, 2 restauracje, bar, kawiarnię oraz fitness center. Sheraton Warsaw Hotel zarządzany jest przez sieć Starwood Hotels & Resorts, która obecnie posiada w Polsce 6 obiektów: Sheraton Warsaw Hotel, Sheraton Kraków Hotel, Sheraton Poznań Hotel, The Westin Warsaw, Le Meridien Bristol oraz najnowszy – Sheraton Sopot, Conference Center & Spa.
Komentarze