Targi Internorga to najstarsza i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży hotelarskiej i gastronomicznej na świecie. W przyszłej edycji targów w 11 halach o łącznej powierzchni 87.000m2 swoje uznane markowe produkty, a także nowości w zakresie sprzętu i usług w hotelarstwie oraz gastronomii zaprezentuje ponad 1.000 wystawców z 25 krajów (w tym z Polski). Organizatorzy spodziewają się ponad 100.000 zwiedzających – specjalistów z branży HoReCa i branż korzystających z jej produktów i usług.
O tym, że targi INTERNORGA to wiodąca impreza tej branży świadczy nie tylko ich wielkość mierzona liczbą wystawców i zwiedzających oraz wielkością powierzchni wystawienniczej, ale również ich jakość. Co roku w targach biorą udział niemal wszystkie znane i uznane firmy branży hotelarsko – gastronomicznej i piekarsko – cukierniczej oraz wiele firm, które dzięki swoim innowacyjnym produktom chcą osiągnąć wiodącą pozycję na rynku. Również fachowość zwiedzających (aż 85% z nich to osoby odpowiedzialne za podejmowanie decyzji w firmie) i ich gotowość do dokonywania zakupów i zamawiania prezentowanych przez wystawców towarów i usług świadczy o najwyższej jakości targów INTERNORGA.
Targi Internorga stały się również barometrem branży gastronomicznej w Europie. To w czasie tej imprezy, dzięki najwyższej fachowości wystawców oraz korzystnemu marcowemu terminowi tworzą się trendy na nadchodzący sezon, wiele firm czeka z premierową prezentacją swoich nowości właśnie na targi INTERNORGA.
Zakres tematyczny targów obejmuje m.in.:
urządzenia i wyposażenie hoteli i pokoi hotelowych, restauracji, barów, kawiarni, stołówek i punków żywienia zbiorowego i cateringu oraz urządzenia sanitarne, pościel, sztukę nakrywania stołu – szkło, porcelanę, sztućce, a także odzież dla gastronomii i hotelarstwa i naczynia kuchenne
artykuły spożywcze i napoje – artykuły spożywcze przeznaczone specjalnie dla rynku HoReCa, produkty typu convenience, przekąski, świeże warzywa, produkty mrożone i typu fastfood, artykuły dietetyczne, przetwory mleczne, kawa, i różnego rodzaju napoje
techniki kuchenne i gastronomiczne – maszyny i urządzenia do kuchni przeznaczone do gotowania, smażenia, chłodzenia, zamrażania, zmywania, pakowania, transportu, przygotowywania i przechowywania produktów żywnościowych, a także automaty do napojów i innych produktów, maszyny do kawy i do usuwania śmieci
organizacja i komunikacja - sprzęt komputerowy i
oprogramowanie dla branży gastronomiczno-hotelarskiej, systemy rejestrujące i
zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych, wydawnictwa i prasa fachowa wyposażenie,
maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, środki do pieczenia, półprodukty i dodatki, wyposażenie sklepów
Targi Internorga to jednak nie tylko prezentacja oferty wystawców i miejsce nawiązywania oraz pielęgnowania kontaktów handlowych, ale również miejsce wymiany wiedzy, doświadczeń i nowatorskich pomysłów oraz dialogu specjalistów z branży. Dlatego nieodłącznym elementem imprezy stały się konferencje i seminaria organizowane w ramach największego w Europie kongresu poświęconego profesjonalnej gastronomii - FoodService Forum, a także Międzynarodowego Kongresu dla Przemysłu Piekarniczego Hamburg Global Bake i Niemieckiego Kongresu Żywienia Zbiorowego oraz pokazy, prezentacje i konkursy Forum Gastronomicznego.
Ceny biletów wstępu w przedsprzedaży w Przedstawicielstwie Targów Hamburskich w Polsce:
Bilet jednodniowy - 17,50 Euro
Bilet dwudniowy - 35 Euro
Ceny biletów wstępu w kasie targów:
Bilet jednodniowy - 26 Euro
Bilet dwudniowy - 36 Euro
Katalog targów z CD-ROM - 20€
Termin otwarcia targów:
13 – 18.03.2009 w godz. 10.00 – 18.00
Więcej informacji na temat targów uzyskają Państwo w biurze Przedstawicielstwa Targów Hamburskich w Polsce, tel.: 022 620 71 98, 620 72 98, E-mail: karas@eurotargi.com, kuzmiska@eurotargi.com, gdzie można również dokonać zakupu biletów wstępu na targi w przedsprzedaży.
Dodaj komentarz