Słodkie Przyjemności w sopockim Sheratoni

W grudniu hotelowe restauracje i bary hotelu Sheraton Sopot zapraszają na pyszne desery i ciasta.


Wszyscy amatorzy słodkości i wielbiciele łakoci będą mieli okazję spróbować specjałów przygotowanych według receptur Krzysztofa Ilnickiego - szefa cukierni hotelu Sheraton Sopot.
 
Wśród propozycji znajdują się takie przysmaki jak:

 
•    Waniliowy pudding zapiekany z rodzynkami i kawałkami słodkiego pieczywa serwowany z  bita śmietana i cynamonem
•    Klasyczne ciasto daktylowe z brązowym cukrem, podawane z sosem karmelowym
•    Tradycyjna tarta na cieście francuskim z gruszkami zapiekanymi w cukrze w towarzystwie  lodów waniliowych
•    Ciasto borówkowe czyli biszkopt miodowy z  borówką brusznicą i sosem klonowym
•    Oraz piernik w gorzkiej czekoladzie z ganache o smaku grzanego wina, dżemem i figami.

 
„Grudzień to miesiąc, który kojarzy się nam z ciepłymi domowymi wieczorami, ogniem, który płonie w kominku i zajadaniem się słodkimi przysmakami. Wszyscy przygotowujemy się do świąt i pozwalamy sobie na odejście od całorocznej diety aby nieco osłodzić sobie atmosferę świątecznych przygotowań.” -komentuje Krzysztof Ilnicki. „Mam nadzieje, że przygotowana na okres przedświąteczny karta słodkich przysmaków wprowadzi naszych gości w ciepłą i przyjazną  rodzinną atmosferę świąt.”
 

Specjały ze słodkiej karty przysmaków  będą dostępne w Restauracji Wave, Barze 512 i Barze Rotunda do końca grudnia. Do każdego ciastka podawana będzie kawa. lub herbata. Cena zestawu to 25PLN.


Wśród wszystkich gości, którzy skorzystają z tej oferty zostanie wylosowana atrakcyjna nagroda. Szczęśliwy zwycięzcą będzie miał szanse na prywatną lekcję przyrządzenia słodkiego przysmaku z szefem cukierni Krzysztofem Ilnickim.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *