W grudniu hotelowe restauracje i bary hotelu Sheraton Sopot zapraszają na pyszne desery i ciasta.
Wszyscy amatorzy słodkości i wielbiciele łakoci będą mieli okazję spróbować specjałów przygotowanych według receptur Krzysztofa Ilnickiego - szefa cukierni hotelu Sheraton Sopot.
Wśród propozycji znajdują się takie przysmaki jak:
• Waniliowy pudding zapiekany z rodzynkami i kawałkami słodkiego pieczywa serwowany z bita śmietana i cynamonem
• Klasyczne ciasto daktylowe z brązowym cukrem, podawane z sosem karmelowym
• Tradycyjna tarta na cieście francuskim z gruszkami zapiekanymi w cukrze w towarzystwie lodów waniliowych
• Ciasto borówkowe czyli biszkopt miodowy z borówką brusznicą i sosem klonowym
• Oraz piernik w gorzkiej czekoladzie z ganache o smaku grzanego wina, dżemem i figami.
„Grudzień to miesiąc, który kojarzy się nam z ciepłymi domowymi wieczorami, ogniem, który płonie w kominku i zajadaniem się słodkimi przysmakami. Wszyscy przygotowujemy się do świąt i pozwalamy sobie na odejście od całorocznej diety aby nieco osłodzić sobie atmosferę świątecznych przygotowań.” -komentuje Krzysztof Ilnicki. „Mam nadzieje, że przygotowana na okres przedświąteczny karta słodkich przysmaków wprowadzi naszych gości w ciepłą i przyjazną rodzinną atmosferę świąt.”
Specjały ze słodkiej karty przysmaków będą dostępne w Restauracji Wave, Barze 512 i Barze Rotunda do końca grudnia. Do każdego ciastka podawana będzie kawa. lub herbata. Cena zestawu to 25PLN.
Wśród wszystkich gości, którzy skorzystają z tej oferty zostanie wylosowana atrakcyjna nagroda. Szczęśliwy zwycięzcą będzie miał szanse na prywatną lekcję przyrządzenia słodkiego przysmaku z szefem cukierni Krzysztofem Ilnickim.
Wszyscy amatorzy słodkości i wielbiciele łakoci będą mieli okazję spróbować specjałów przygotowanych według receptur Krzysztofa Ilnickiego - szefa cukierni hotelu Sheraton Sopot.
Wśród propozycji znajdują się takie przysmaki jak:
• Waniliowy pudding zapiekany z rodzynkami i kawałkami słodkiego pieczywa serwowany z bita śmietana i cynamonem
• Klasyczne ciasto daktylowe z brązowym cukrem, podawane z sosem karmelowym
• Tradycyjna tarta na cieście francuskim z gruszkami zapiekanymi w cukrze w towarzystwie lodów waniliowych
• Ciasto borówkowe czyli biszkopt miodowy z borówką brusznicą i sosem klonowym
• Oraz piernik w gorzkiej czekoladzie z ganache o smaku grzanego wina, dżemem i figami.
„Grudzień to miesiąc, który kojarzy się nam z ciepłymi domowymi wieczorami, ogniem, który płonie w kominku i zajadaniem się słodkimi przysmakami. Wszyscy przygotowujemy się do świąt i pozwalamy sobie na odejście od całorocznej diety aby nieco osłodzić sobie atmosferę świątecznych przygotowań.” -komentuje Krzysztof Ilnicki. „Mam nadzieje, że przygotowana na okres przedświąteczny karta słodkich przysmaków wprowadzi naszych gości w ciepłą i przyjazną rodzinną atmosferę świąt.”
Specjały ze słodkiej karty przysmaków będą dostępne w Restauracji Wave, Barze 512 i Barze Rotunda do końca grudnia. Do każdego ciastka podawana będzie kawa. lub herbata. Cena zestawu to 25PLN.
Wśród wszystkich gości, którzy skorzystają z tej oferty zostanie wylosowana atrakcyjna nagroda. Szczęśliwy zwycięzcą będzie miał szanse na prywatną lekcję przyrządzenia słodkiego przysmaku z szefem cukierni Krzysztofem Ilnickim.
Dodaj komentarz