AQUARIUS SPA w Kołobrzegu

Zamierzeniem przy projektowaniu otwartego w połowie ubiegłego roku hotelu AQUARIUS SPA w Kołobrzegu było połączenie piękna architektury, wysmakowanego designu oraz szlachetnego wykończenia wnętrz. Inwestycja w budowę AQUARIUS Hotel SPA & Wellness przebiegała dwuetapowo. W ramach pierwszego etapu oddano do użytku nowoczesny budynek ze 136 50-metrowymi mieszkaniami. W parterze jest on połączony z hotelem, dzięki czemu […]

Czytaj dalej


Łódź: Polonia odzyskała gwiazdki….

Polonia Palast, należąca do spółki Skarbu Państwa Centrum-Hotele, po siedmiu latach od utraty swoich dwóch gwiazdek ponownie stała się skategoryzowanym hotelem. Wybudowana w 1913 roku Polonia Palast jest jednym z najstarszych łódzkich hoteli. W styczniu 2003 roku utraciła jednak status hotelu z uwagi na katastrofalny stan budynku, niedostosowanie do obowiązujących przepisów oraz niską jakość świadczonych […]

Czytaj dalej


Funkcjonalność, grafika, technologia

Marcin Dragan, dyrektor zarządzającyfirmy PRO FITROO M specjalizującej sięw marketingu internetowym w branżyhotelarskiej. Strona internetowa musi spełniać kilka funkcji, z których najważniejsze to: informacyjna, promocyjna i rezerwacyjna. Jak ją zaprojektować, a potem technicznie wykonać, aby potencjalny gość mógł z niej skorzystać i łatwo sie po niej poruszać, a właścicielowi przynosiła zyski w postaci rezerwacji? Funkcjonalność […]

Czytaj dalej


Dostawcy przy Izbie

Przy Izbie Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego powstała Komisja Dostawców. W jej skład wchodzą firmy, które są dostawcami dla sektora HoReCa oraz przedstawiciele hoteli. Jednym z celów tego ciała będzie praca na rzecz integracji obu środowisk i stworzenie platformy współpracy. Komisja chce zająć się opracowaniem kryteriów udzielania rekomendacji i certyfikacji dostawców i organizacją branżowych spotkań tematycznych m.in. […]

Czytaj dalej


Qubus przykłada się do śniadań

Sieć Qubus Hotel chce ze śniadań uczynić jedną ze swych wizytówek. W lutym wprowadziło ofertę „100 pomysłów na śniadanie”. Goście każdego hotelu sieci mają do dyspozycji ponad sto produktów i potraw, w tym gamę serów zachodnich, świeżych owoców i warzyw, francuskich konfitur (morelowa, pigwa, gorzka pomarańcza). Do tego dochodzą dania ciepłe oraz specjalne produkty dla […]

Czytaj dalej


10 rad jak przyciągnąć i utrzymać klienta?

Pomysłów na to, jak przyciągnąć, a potem utrzymać klienta jest całkiem sporo i są już one stosowane z powodzeniem w hotelach na świecie. Oto lista 10 najpopularniejszych rozwiązań. 1. Zniżka dla stałych klientów. Tu można zastosować kilka opcji, budując w ten sposób program lojalnościowy w stosunku do wiernych gości: określona, stała zniżka dla osób, które […]

Czytaj dalej


Sposób na wesela

Obiekt hotelowy Kozi Gród w Pomlewie koło Gdańska chcąc podnieść atrakcyjność swojej oferty weselnej ogłosił konkurs dla nowożeńców, w którym główną nagrodą jest przelot balonem nad Kaszubami dla dwóch osób. W konkursie udział wezmą osoby, które zorganizują uroczystość weselną w Kozim Grodzie w 2010 roku. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w styczniu 2011 roku na podstawie publicznie […]

Czytaj dalej


Będzie Radisson w Toruniu?

Do 30 kwietnia mają rozpocząć się prace remontowe w toruńskim Starym Browarze, gdzie inwestor zapowiada otwarcie 4-gwiazdkowego Radissona. Jego budowa miała się zakończyć do listopada tego roku. Teraz mówi się o 2012 roku. Gdy w 2006 roku spółka Polskie Pierze i Puch trójmiejskiego biznesmena Krzysztofa Mielewczyka kupowała budynki po Starym Browarze od miasta za 3 […]

Czytaj dalej


Chcemy stworzyć silną markę

Rozmowa zPiotrem Fortuną,dyrektorem operacyjnymsieci Hotele Focus Sieć Hotele Focus rozpoczęła współpracę z firmą doradczą Colliers International i ogłosiła plany swojej ekspansji ogólnokrajowej. Dotychczas nie było o Was zbyt głośno. Sieć zaczęła działać w połowie tej dekady. Jej głównym udziałowcem jest Pan Rafał Jerzy, inwestor, który od kilkunastu lat działa na rynku nieruchomości, jest też głównym […]

Czytaj dalej