Novotel Warszawa Centrum z nowymi szefami kuchni   PERSONALIA

Shehab Abdelaziz, ostatnio szef kuchni warszawskiego, 5-gwiazdkowego hotelu Belotto, objął stanowisko Executive Chefa, a Adam Majewski, wcześniej szef kuchni w ibisie Styles Warszawa Centrum - Head Chefa w hotelu Novotel Warszawa Centrum.

Pochodzący z Egiptu Shehab Abdelaziz jest szefem kuchni z wieloletnim doświadczeniem nabytym w 5-gwiazdkowych hotelach i na luksusowych statkach wycieczkowych. Od ponad 20 lat jest związany z Polską, w której jego pierwszym doświadczeniem był udział w zespole przygotowującym otwarcie hotelu Intercontinental w Warszawie. W 2007 r. dołączył do zespołu przygotowującego otwarcie pierwszego hotelu marki Hilton w Polsce jako szef kuchni bankietowej. Następnie wyjechał do Irlandii jako Executive Sous Chef. Po powrocie do Polski w 2009 r. rozpoczął współpracę z jednym z najpopularniejszych Master Chefów w Polsce, Michelem Moranem. Kolejnym etapem było stanowisko Executive Sous Chefa na największym statku wycieczkowym na świecie oraz na najbardziej ekskluzywnym Seaburn Cruise Line USA jako Chef de Cuisine restauracji The Grill by Thomas Keller, trzygwiadkowego Szefa Kuchni Michelin. Przez ostatni rok był szefem kuchni i F&B hotelu Bellotto w Warszawie.

Adam Majewski z siecią Accor związany jest od ośmiu lat. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje w Mercure Warszawa Centrum, następnie Mercure Kraków Stare Miasto, gdzie pełnił funkcję Chef de Partie, i ibis Styles Warszawa Centrum, gdzie był szefem kuchni.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

1 komentarz do “Novotel Warszawa Centrum z nowymi szefami kuchni

Skomentuj kardon Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *