Nowy szef kuchni Holiday Inn Resort Józefów   PERSONALIA

Jacek Schliske, wcześniej w Radisson Collection Warszawa, został szefem kuchni hotelu Holiday Inn Józefów.

Po szkole gastronomicznej doświadczenie zdobywał pod okiem Mariusza Nowickiego w restauracji Cafe Szparka. Po dwóch latach został zastępcą szefa kuchni w  4-gwiazdkowym hotelu Mościcki w Spale. W roku 2007 współorganizował tam Mistrzostwa Polski Nowoczesnych Aranżacji Pasztetów z Dziczyzny. Jako członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni bierze udział w wieli projektach i konkursach kulinarnych. Po powrocie do Warszawy podjął pracę jak szef kuchni w Instytut Restaurant Gallery, następnie w firmie cateringowej AM Claro, a później w restauracji Cud Miód, gdzie tworzył swoje autorskie dania. W 2019 r. związał się z hotelem Radisson Collection. Jest członkiem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *