InterContinental Warszawa ogłosił wprowadzenie nowej oferty kulinarnej, adresowanej do miłośników dłuższych weekendowych poranków – „Morning After Breakfast”. Późne śniadanie jest serwowane w weekendy (soboty i niedziele) od 11:15 do 14:00 w restauracji DownTown, zlokalizowanej na 1. piętrze hotelu.
– „Morning After Breakfast” powstał z myślą o zabieganych warszawiakach, którzy coraz częściej poszukują miejsc, gdzie można przyjemnie spędzić czas z przyjaciółmi lub z rodziną. To nowa, zupełnie wybiegająca poza wszelkie ramy, także te czasowe, oferta. „Morning After Breakfast” dostarcza przyjemnych momentów, pozytywnych emocji w kanonie włoskiego Dolce far niente. Śniadanie jest posiłkiem, a Morning After Breakfast jest nowym obyczajem nad Wisłą – opisuje Marcin Lachowicz, Head of Food & Beverage Department.
Późne śniadania w InterContinental Warszawa oferują szeroki wachlarz różnorodnych potraw i smaków m.in.: lokalne sery i wędliny od renomowanych dostawców, wykwintne dania z jajek w różnych wariacjach, chrupiące Rosti ziemniaczane, bufet sałatkowy, domowy hummus, amerykańskie naleśniki oraz tradycyjne polskie przysmaki, a także desery. W ramach „Morning After Breakfast” przygotowano również stacje live cooking, gdzie serwowane są m.in Beef Wellington – soczysta wołowina w kruchym cieście francuskim, jak również wersja wegańska z burakiem Bio.
Dodaj komentarz