Adam Chrząstowski dyrektorem kulinarnym w Arłamowie   PERSONALIA

Znany szef kuchni Adam Chrząstowski objął stanowisko dyrektora kulinarnego hotelu Arłamów.

W latach 90. pracował w 5-gwiazdkowych hotelach warszawskich Bristol i Sheraton. W latach 2001–2003 jako szef restauracji Hunters i Tropicana w Szanghaju. Po powrocie do Polski był szefem kuchni w hotelu Rialto, a w latach 2007– 2014 szefem kuchni i współwłaścicielem krakowskiej restauracji Ancora, która kilka razy wyróżniana została w Czerwonego Przewodnika Michelin. Podczas Polskiej Prezydencji w Unii Europejskiej w 2011 roku pełnił funkcję głównego konsultanta kulinarnego. Do końca 2018 r. był szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie i Warszawie. Od 2019 r. prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa, pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting. Jest również prezesem Bocuse d'Or Academy Poland.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *