Miłosz Kowalski dyrektorem kulinarnym Pieniny SPA Resort   PERSONALIA

Miłosz Kowalski, ostatnio executive chef (szef kuchni) w krakowskim hotelu Puro Kazimierz, dołączył do Pieniny SPA Resort (dawna grupa Thermaleo & Uzdrowisko Szczawnica) - grupy inwestycyjnej realizującej projekt rewitalizacji Uzdrowiska Szczawnica w nowoczesny resort.

Jako dyrektor kulinarny grupy odpowiedzialny będzie za takie obiekty jak m.in.: 5-gwiazdkowy Modrzewie Park Hotel & SPA, 3-gwiazdkowy hotel Navigator oraz nowa inwestycję – Pieniny Grand Hotel z restauracją, lobby barem i sky barem na 13 piętrze, a także za Centrum Kongresowe Szczawnica z restauracją i powierzchnią eventowo-bankietową dla 500 osób, restauracja Bohema, i Cafe Helenka.

Swoją karierę zawodową zaczynał w 1998 r. jako kucharz w krakowskiej restauracji Cyrano de Bergerac. W 2005 został szefem kuchni w krakowskim hotelu Royal. Rok później trafił do Birmingham, gdzie pracował w Mallory Court Hotel jako chef de partie i w Ashone Hill jako sous chef. W 2010 r. wrócił do Polski i został szefem kuchni w sieciowej firmie cateringowej Eurest. W 2011 r. dołączył do zespołu Radisson Blku Kraków zostając zastepcą szefa kuchni (executive sous chef), a w 2014 r. brał udział w otwarciu Hilton Garden Inn Airport Kraków jako szef kuchni. Po czterech ;latach trafił do otwieranego Puro Hotelu Kraków Kazimierz jak executive chef.

 Obecnie zarządza kuchnią wszystkich gastronomicznych miejsc w Pieniny SPA Resort. Wdrażając spójną, a zarazem różnorodną koncepcję każdej naszej restauracji - rozbudowuje i dopracowuje pełną ofertę resortu dla gości.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *