24 listopada bieżącego roku Ratehawk tradycyjnie zaprosił swoich Partnerów na podsumowanie roku, dziękując im zarazem za współpracę. fot: Aneta Wiglasz Miejscem tegorocznej Gali była Scena Kotłownia w Muzeum Polskiej Wódki. Podczas spotkania zaprezentowano nowe logo oraz nową odsłonę graficzną systemu, a także zaprezentowano ostatnie usprawnienia systemowe i nowości produktowe. Ratehawk wyróżnił również swoich najbardziej lojalnych […]
KOMUNIKATY BRANŻOWE
10. odsłona Targów WorldFood Poland 2024: innowacje i perspektywy biznesowe dla branży spożywczej
Z okazji jubileuszowej, dziesiątej edycji Targów WorldFood Poland, zapraszamy do udziału w najbardziej międzynarodowym wydarzeniu dla branży spożywczej organizowanym w Polsce. Najbliższa odsłona targów, planowana na dni 16-18 kwietnia 2024 roku, odbędzie się w jak co roku, w przestrzeni EXPO XXI Warszawa. Jest to nieodzowne wydarzenie dla profesjonalistów z branży spożywczej, handlu i dystrybucji w […]
Polskie słodycze na polskie święta – wyjątkowa oferta Colian na Boże Narodzenie
Polska rodzinna firma Colian kontynuuje przebojową świąteczną kampanię promującą produkty marek Goplana, Grześki, Jeżyki, Solidarność czy Familijne. W tegorocznej szerokiej ofercie znalazły się m.in. karmelowe figurkiw czekoladzie, gustowne bombki, wafle i ciastka o piernikowych nutach. Polacy bardzo chętnie dołączają słodycze do świątecznych upominków. Zwracają przy tym uwagę na kraj produkcji – z roku na rok […]
Rączka natrysku do „zadań specjalnych”
Piękny design, komfort użytkowania, wysoka funkcjonalności, rozwiązania ECO – aż tyle zalet posiada tegoroczna nowość KLUDI: wielozadaniowa rączka natryskowa z serii KLUDI-DIVE. W czasach naznaczonych szybkim tempem życia oraz coraz większą świadomością ekologiczną, prysznic wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi nasze codzienne nawyki łazienkowe. Biorąc szybki prysznic zużywamy trzykrotnie mniej wody niż podczas klasycznej kąpieli […]
iCareSystem AutoDose – nowy system mycia urządzeń konwekcyjno-parowych nablatowych iCombi Pro
Dzięki iCareSystem AutoDose firma RATIONAL oferuje zintegrowany system mycia z przechowywaniem zapasowej chemii jako opcję dla urządzeń nablatowych iCombi Pro. Chemia myjąca i pielęgnacyjna jest bezpiecznie umieszczona w urządzeniu i występuje w postaci stałej. Umożliwia to autonomiczne mycie za naciśnięciem przycisku lub zgodnie z harmonogramem mycia. fot.materiał prasowy Dawno już minęły czasy, gdy chemię myjącą […]
Chefs en Or 2023 – wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet!
„Chefs en Or” po pandemicznej przerwie powraca w nowej odświeżonej formule. Do tej pory to prestiżowe wydarzenie kulinarne odbywało się we Francji. Gospodarzem tegorocznego finału będzie Polska. Już 31 października w Warszawie o zwycięstwo powalczą kucharze z Austrii, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Polski, Rumunii i Szwajcarii. fot. materiał prasowy Wielki finał konkursu „Chefs en Or 2023” […]
Ecolab chwali się zrównoważonymi innowacjami, które firma wprowadziła przez ostatnie… 100 lat!
Ecolab obchodzi właśnie podwójny jubileusz: 100 lat istnienia i 30 lat obecności w Polsce. Z tej okazji firma pochwaliła się innowacyjnymi rozwiązaniami z zakresu zrównoważonego rozwoju, które często wyprzedzały swoją epokę. Okazuje się, że pierwszym produktem stworzonym przez Ecolab w celu redukcji odpadów był dozownik środków myjących do zmywarek gastronomicznych. Do sprzedaży trafił w latach […]
WINO RATUJE POLSKIE OWOCE
Mamy 2050 rok, Polska nie jest już krajem zdrowych owoców, krajem sadów i ogrodów. Produkcja odbywa się na wielkopowierzchniowych plantacjach, zarządzanych przez korporacje. Owoce nie mają już smaku tych z 2023 roku. Żywność jest modyfikowana GMO. O małych, rodzinnych uprawach możemy przeczytać w rocznikach statystycznych i w książkach od historii. Czy ten ponury scenariusz może […]
Neutralne węglowo dozowniki Tork
Tork jako pierwsza marka w Europie ogranicza i kompensuje emisję dwutlenku węgla w całym cyklu życia1 wybranych dozowników do mydła, papieru toaletowego i ręczników do rąk. Poprzez połączenie redukcji emisji dwutlenku węgla i kompensacji w całym cyklu życia produktu – od surowców po utylizację – Tork osiągnął neutralność pod względem emisji CO2 dla szerokiej gamy […]
Czas na wielki finał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych w Instytucie Kulinarnym Transgourmet
Po pierwszym etapie konkursu organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros dla szkół gastronomicznych z całej Polski, nadszedł czas na emocjonujący finał! Przyszli Szefowie Kuchni zmierzą się już 13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, a stawką są atrakcyjne nagrody zarówno dla finalistów konkursu, jak i dla szkół, które reprezentują. fot. materiał prasowy Podobnie jak w poprzedniej […]