Puro w Poznaniu

1 lipca na Starym Mieście w Poznaniu ruszył 4-gwiazdkowy hotel Puro ze 136 pokojami i oryginalnym konceptem gastronomicznym Nifty No. 20, który chce stać się ważnym punktem na kulinarnej mapie miasta. To trzeci hotel sieci Puro po Wrocławiu i Krakowie. Otwarcie kolejnego planowane jest w Gdańsku na początku przyszłego roku. Poznański hotel powstał równo w […]

Czytaj dalej


Nowy szef kuchni w InterContinentalu

Nowym szefem kuchni hotelu InterContinental Warszawa został Mariusz Jeznach, który pracuje tam od 2003 roku. Piastował wcześniej stanowiska: executive sous chef, main kitchen and banqueting sous chef i chef de patie. Ma ponad 20-letnie doświadczenie w pracy w gastronomii w 5-gwiazdkowych hotelach i ekskluzywnych restauracjach. Na stanowisku szefa kuchni InterContinental Warszawa zarządza grupą ponad 50 […]

Czytaj dalej


Pierwsze 5 gwiazdek w Lublinie

W XVI-wiecznej kamienicy na Starym Mieście w Lublinie otwarty został butikowy hotel Alter. To pierwszy 5-gwiazdkowy obiekt w woj. lubelskim. Oferuje 13 pokoi oraz ulokowane w podziemiu salę konferencyjną, basen, saunę i łaźnię. W hotelu prezentowane są zabytkowe eksponaty sprzed kilkuset lat, odkryte podczas prac archeologicznych przy renowacji kamienicy. W hotelu znajduje się sześć pokoi […]

Czytaj dalej


Chcemy wprowadzić Hyatt Place

Rozmowa z Takuya Aoyamą, odpowiedzialnym za rozwój sieci Hyatt International w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce, o planach Hyatta dotyczących Polski Nie mogę nie zacząć naszej rozmowy nie pytając o warszawskiego Hyatta. Jakie były powody, że sieć Hyatt International wycofała się z tego hotelu? Spodziewałem się tego pytania (śmiech). Ale nie mogę na […]

Czytaj dalej