Nowy szef sprzedaży w Focus Hotels

Bartosz Bucki, ostatnio odpowiadający za sprzedaż w dwóch warszawskich hotelach Radisson Blu, dołączył do zespołu Focus Hotels na stanowisko kierownika sprzedaży na Polskę. Swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczął w 2006 roku w hotelu Novotel Warszawa Airport, pracując w dziale rezerwacji. Po trzech latach został kierownikiem sprzedaży tego hotelu. W 2011 roku przeszedł do sieci Carlson […]

Czytaj dalej


Schanel Résidence Rzeszów

Paryski klimat fin de siècle Butikowy hotel Schanel Résidence ulokowany w zabytkowej rzeszowskiej kamienicy jest kameralnym obiektem, którego wnętrza odwołują się do atmosfery końca XIX wieku (fin de siècle) we Francji, stylu życia paryskich mieszczan i paryskiej mody. Nie ma w tym przypadku, bo potomkowie obecnych właścicieli spokrewnieni byli z Coco Chanel. Pieczołowicie odrestaurowana kamienica […]

Czytaj dalej


Szefowie gastronomii w Best Western Q

Agata Dzierlęga-Nycz została kierownikiem restauracji w nowo otwartym hotelu Best Western Plus Q Hotel Kraków. Do jej obowiązków należeć będzie opieka nad restauracją Qualita oraz lobby barem, rekrutacja personelu oraz szkolenia. Pracę w branży hotelarskiej rozpoczęła w Qubusie we Wrocławiu, a wcześniej pracowała w najlepszych restauracjach we Wrocławiu. Uczestniczyła również w otwarciu hotelu Monopol we […]

Czytaj dalej


Dyscyplinowanie pracowników hotelowego SPA

Dobra organizacja pracy oparta jest na właściwym określeniu wymagań w stosunku do pracowników, którzy będą wiedzieli, czego się od nich oczekuje. To jedno z podstawowych zadań managera. Jednak zdarza się, że mimo jasno określonych reguł i zasad pracy w hotelowym SPA nie wszyscy realizują przypisane do ich stanowisk obowiązki. Wówczas trzeba reagować i zacząć dyscyplinować […]

Czytaj dalej


Hotele WAM ogłosiły konkurs na prezesa

W związku ze zbliżającym się upływem kadencji obecnego prezesa zarządu Hoteli WAM Roberta Małłka, spółka ogłosiła konkurs na to stanowisko. Kandydaci muszą legitymować się m.in. wyższym wykształceniem i posiadać co najmniej pięcioletni staż pracy na stanowiskach kierowniczych, a także posiadać wiedzę z zakresu „zagadnień ogólnych: o zakresie działalności spółki oraz o sektorze, w którym działa, […]

Czytaj dalej


19 targi EuroGastro

W dniach 25-27 marca odbyła się 19. edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie. Swoją ofertę przedstawiło 281 wystawców z 17 krajów, a targi odwiedziło blisko 20 tys. osób. Podczas trzech dni można było dokonać kompleksowego przeglądu oferty, sprawdzić najnowocześniejsze rozwiązania oraz spróbować dań i napojów, które warto wprowadzić do menu. Jak co roku targi […]

Czytaj dalej


Qubus Hotel zmienia strategię. I zamyka hotel

Zarząd sieci Qubus Hotel podjął decyzję o wprowadzeniu nowej strategii na lata 2015-2020. Jej podstawowym założeniem jest koncentracja działań na obiektach o wysokim progu rentowności, czego pierwszym efektem jest zamknięcie hotelu Qubus w Wałbrzychu z 54 pokojami. Drugim elementem strategii jest intensywny rozwój nowej marki Alto. Po zamknięciu z końcem marca hotelu w Wałbrzychu, pod […]

Czytaj dalej


Stay inn – nowy hotel w Gdańsku

W kamienicy przy ul. Piwnej na Starym Mieście w Gdańsku 19 kwietnia ruszył 3-gwiazdkowy hotel Stay inn z 42 pokojami. Hotel oferuje m.in. część wypoczynkową na dachu i kuchnię do samodzielnego przygotowania posiłków. To drugi obiekt pod marką Stay inn po uruchomionym dwa lata temu w tej samej lokalizacji hostelu. Hotel, według deklaracji właścicieli, charakteryzować […]

Czytaj dalej


DoubleTree we Wrocławiu będzie miał pięć gwiazdek

Powstający w ramach wielofunkcyjnego kompleksu OVO we Wrocławiu hotel DoubleTree by Hilton będzie skategoryzowany na pięć gwiazdek. Obecnie działające hotele tej marki w Warszawie i Łodzi są obiektami 4-gwiazdkowymi. Wrocławski hotel ze 189 pokojami otwarty ma być w 2016 roku. Na poziomie -2 znajdzie się główna kuchnia hotelowej restauracji, w której pracować będzie 50 osób, […]

Czytaj dalej