Beata Nawrot dołączyła do zespołu Louvre Hotels Group jako dyrektor sprzedaży warszawskich hoteli Golden Tulip, Campanile i Premiere Classe. Ostatnio była dyrektorem sprzedaży i marketingu w poznańskim Sheratonie.Z hotelarstwem związana jest od 1996 roku. Rozpoczynała pracę w dziale sprzedaży i marketingu sieci Orbis/Accor, najpierw w hotelu Polonez w Poznaniu, a od 2000 roku w hotelu […]
09/2015
Mało unijnych funduszy
Wprawdzie w tym roku zapowiada się posucha w dotacjach unijnych, jednak czas na ogłoszenie nowych konkursów dobrze jest wykorzystać do jak najlepszego przygotowania projektów. Powoli dopracowywane są dokumenty regulujące w poszczególnych województwach funkcjonowanie Regionalnych Programów Operacyjnych na lata 2014-2020. Opracowanie dokumentów oraz akceptacja programów przez Komisję Europejską trwała dłużej niż się spodziewano, co spowodowało, że […]
35 mln zł zainwestuje w Wiśle Kristensen Group
Deweloper Kristensen Group buduje w Wiśle drugą część Apartamentów Bukowa Góra z 75 mieszkaniami wakacyjnymi pod wynajem. Zakończenie budowy planowane jest na przełom 2016/17 roku. Sprzedanych zostało już 30 proc. apartamentów. Pięć lat temu do użytku oddano pierwszy budynek z 44 apartamentami. Łącznie Kristensen Group zainwestuje w Wiśle 35 mln zł. Apartamenty oferowane w ramach […]
Anita Sędziak w DoubleTree by Hilton Warsaw
Anita Sędziak objęła w DoubleTree by Hilton Warsaw nowo utworzone stanowisko room division drectora. Będzie odpowiedzialna za zarządzanie departamentami: recepcja (front office) i służba pięter (housekeeping). Anna Sędziak z hotelarstwem związana jest od ponad 15 lat. Doświadczenie zawodowe w obszarach recepcji, rezerwacji i obsługi klienta zdobywała w Warsaw Marriott Hotel, a następnie w Courtyard by […]
Jaka kawa na śniadaniu
Czym powinna się charakteryzować kawa serwowana podczas hotelowych śniadań? Kawa bez względu na to, gdzie i jak jest podawana, zawsze powinna być najwyższej jakości. Podczas hotelowych śniadań musi być przede wszystkim łatwo dostępna, czyli serwowana w sposób najszybszy jak się da. Kilka razy podczas swoich podróży spotkałam się ze zjawiskiem „zamawiania” kawy podczas śniadań. To, […]
mLeasing refinansuje hotel B&B Wrocław
Sieć B&B Hotels Polska podpisała umowę dotyczącą sprzedaży oraz leasingu zwrotnego hotelu B&B Wrocław za nieujawnioną sumę. Środki pozyskane z transakcji zostaną przeznaczone na kolejne inwestycje. W 2016 roku zaplanowane jest otwarcie nowych hoteli w Łodzi i Katowicach. To już druga transakcja leasingu zrealizowana między grupą B&B a mLeasing. W 2012 roku przeprowadzono operację refinansowania […]
Dyrektor na Zamku Biskupim
Mariusz Plichta objął stanowisko dyrektora operacyjnego w nowo powstającym 4-gwiazdkowym Centrum Konferencyjno– Wypoczynkowym Zamek Biskupi w Janowie Podlaskim. Będzie odpowiedzialny za uruchomienie, rekrutację, szkolenie personelu i zarządzanie działami operacyjnymi hotelu. Mariusz Plichta karierę hotelarską rozpoczął blisko 12 lat temu w Wielkiej Brytanii, pracując dla sieci hotelowej Sarova Group, gdzie poznał od podstaw sztukę kulinarną fine […]
Jak zdobyć grupę czyli krótki poradnik sprzedawcy
Można się dwoić i troić, wprowadzać w życie zmyślne akcje sprzedażowe i oczarowywać klienta na każdym kroku, jednak jeśli dział sprzedaży hotelu nie przestrzega kilku istotnych reguł – wszystko na nic. Oto kluczowe zasady pracy sprzedawców, które często decydują o wyborze przez klienta odpowiedniego miejsca na spotkanie lub pobyt grupowy. Wyobraźmy sobie całkiem porządny hotel […]
Qubus Hotel oferuje franczyzę
Sieć Qubus Hotel, do której należy obecnie 14 hoteli, zaczęła promować swoją ofertę franczyzową. Kieruje ją do właścicieli 3- i 4-gwiazdkowych hoteli z minimum 50 pokojami w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców i w znanych ośrodkach wypoczynkowych. Obiekty, które chciałyby dołączyć pod markę Qubusa, powinny być zlokalizowane w centrum miasta, dysponować co najmniej jedną salą […]
Szef kuchni w Heronie
Krzysztof Małocha jest szefem kuchni w nowo otwartym 5-gwiazdkowym hotelu Heron nad Jeziorem Rożnowskim koło Nowego Sącza. Praktykował u boku najlepszych szefów kuchni w Polsce, swoją pasję rozwijał w najlepszych krakowskich hotelach oraz restauracjach. Pracował m.in. w hotelu Copernicus. Jest wykładowcą w The Culinary Institute in Cracow, laureatem L’Art de la cuisine Martell. Preferuje kuchnie […]